Dieta cu fasole verde

Fasolea verde este o leguma bogata in proteine si fibre. Datorita vitaminelor (A,C si B1) si a fibrelor (solubile si insolubile), fasolea este benefica in tratarea diferitelor boli: cancer, boli de inima, diabetul, reglarea colesterolului, constipatie. Daca iti doresti sa ai un copil poti consuma fara grija fasolea verde, contine acidul folic care vine in ajutorul tau.



Colacul de salvare
Persoanele care au manancat fasole verde, periodic, au avut o viata mai lunga.
Sanatatea inimii
Femeile care au introdus fasolea verde in dieta zilnica, au redus semnificativ colesterolul. Previne aparitia bolilor de inima si scade tensiunea arteriala.
Cancerul mamar
Consumul de fasole iti reduce riscul de aparitie a cancerului mamar. Este recomandat in special femeilor aflate la postmenopauza.
Diabetul
Daca suferi de diabet atunci poti consuma 50 grame de fasole verde, pe zi. Nivelul de glucoza, cat si de insulina vor scadea semnificativ.
Secretele in folosirea fasolei verde
Daca nu esti obisnuita sa consumi fasolea verde si esti ingrijorata ca vei fi "balonata", incepe sa mananci fasole in cantitate mica. Incepe cu un sfert de cana pe zi si creste cantitatea pana la o jumatate de cana.
Atentie! Daca simti gaze in stomac, nu trebuie sa te speri! Se datoreaza fibrelor care s-au acumulat in corp, intr-un timp scurt. Organismul se va regla daca esti perseverenta in luarea portiei de fibre. Gazele vor disparea treptat.
Dieta cu fasole verde
Foloseste o oala sub presiune pentru a reduce timpul de preparare.
"Supa cu paste si fasole verde" este o reteta care te ajuta sa slabesti sanatos si intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente
1/2 ceapa verde, 1 catel de usturoi, 1/4 ulei de masline, trei conserve de rosii fierte (1200gr ); 800gr supa de pui;sare; piper; frunze de patrunjel; o lingurita busuioc uscat; o lingurita oregano uscat; fasole verde(boabe); paste.
Caleste ceapa in uleiul de masline. Apoi pune usturoiul si se lasa-l pe foc pana se inmoaie. Adauga rosiile (pot fii pasate inainte), supa de pui, patrunjelul, piperul, busuiocul si oregano. Dupa ce a dat in clocot, lasa compozitia la fiert (foc mic), 30 minute. Intre timp pune la fiert pastele. Adauga pastele in compozitie. Se serveste cu cascaval si paine prajita.
De retinut
Nu ezita sa folosesti aceasta reteta dietetica, contine: calorii 273,g; grasimi5g; grasimi saturate 0g; colosterol 0mg; sodiu 647 mg; carbohidrati 45g; fibre 9g; zahar 7g; proteine 12g.

0 comments:

Trimiteți un comentariu