Dieta Grupa 0
Numita si grupa vanatorului / carnivorului; pe scara evolutionista, este cea mai veche grupa sanguina. Cei din aceasta categorie trebuie sa aiba o alimentatie bogata in proteine. Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.
Alimente care favorizeaza cresterea in greutate:
* GLUTENUL DIN GRAU - afecteaza eficienta insulinei, incetineste metabolizarea
* PORUMBUL - afecteaza eficienta insulinei, incetineste metabolizarea
* FASOLEA MARE - afecteaza utilizarea caloriilor
* FASOLEA NAVY - afecteaza utilizarea caloriilor
* LINTEA - inhiba metabolismul adecvat al substantelor nutritive
* VARZA - inhiba hormonul tiroidan
* VARZA DE BRUXELLES - inhiba hormonul tiroidan
* CONOPIDA - inhiba hormonul tiroidan
* MUSARUL - inhiba productia tiroidan
Alimente care te ajuta sa slabesti:
* VARECUL - contine iod, creste productia de hormon tiroidian
* HRANA MARINA - contine iod, creste productia de hormon tiroidian
* SAREA IODATA - contine iod, creste productia de hormon tiroidian
* FICATUL - sursa de vitamina B favorizeaza metabolismul eficient
* CARNEA ROSIE - favorizeaza metabolismul eficient
* NAPUL, SPANACUL, BROCCOLI - favorizeaza metabolismul eficientProduse din carne si carne de pasare
Consumati cat de des doriti carne slaba de vita, miel, curcan, pui, precum speciile de peste recomandate. Cu cat slujba dvs este mai stresanta sau programul de exercitii fizice mai solicitant, cu atat mai ridicata este calitatea proteinelor pe care trebuie sa le consumati.
Persoanele cu grupa sanguina O pot digera si metaboliza eficient produsele din carne, deoarece ele tind sa aiba un continut mai eficint de acid gastric. Aceasta a fost componenta esentiala in supravietuirii primilor oameni cu grupa sanguina O. Totusi, trebuie sa fiti prudenti in a va echilibra aportul de proteine: cele provenite din carne cu cele vegetale si fructe adecvate, pentru a evita hiperaciditatea, care poate cauza ulcere si gastrite.
Produse din carne si carne de pasare:
Deosebit de benefice:
* Vita, Inima, Oaie, Vita tocata, Miel, Vitel, Bivol, Ficat Caprioara
Neutre:
* Pui, potrniche, curcan, gaini de Cornwall, fazan, prepelita, rata, iepure
De evitat:
* Costita, sunca, gasca, porc.
Alimente marine:
Alimentele marine, o alta sursa de proteine animale, din punctul de vedere al concentratiei, sunt cele mai potrivite pentru persoane cu grupa sanguina O de descendenta asiatica si euro-asiatica deoarece alimentele marine au fost o materie prima pentru alimentatia stramosilor ce traiau pe malul marii.
Deosebit de benefice:
* Bluefish, Pastrav curcubeu, Biban, Cod, Pastrav, Peste sabie, Hake, Biban Rosu, TileFish, Halibut, Hering, Sardina, Macrou, Scrumbie, Stiuca, Calcan, Peste cu carne alba, Somon, Sturion.
Neutre:
* Abalone, scoici, albacore (ton), grouper, ansoa, egrefin, pastrav marin, morun alb, homar, rechin, mahimahi, creveti, crap, monkfish, moluste, midii, barbun (epernus), rac cu platosa, stridii, calmar, tipar, broasca testoasa, platica, porgy, weakfish, broasca, sailfish.
De evitat:
* Baracuda, hering (in saramura), somn, lox (somon afumat), caviar, caracatita, scoici de mare.
Poduse lactate si oua:
Persoanele cu grupa sanguina 0 trebuie sa reduca drastic folosirea produselor lactate. Organismul lor este inadecvat pentru metabolizarea corespunzatoare a acestora. In cazul acestei grupe nu exista produse lactate deosebit de benefice.
Neutre:
* Unt, mozarella, branza farmer, branza de soia, branza de feta, lapte de soia, branza de capra.
De evitat:
* Branza americana, blue cheese, branza de brie, lapte batut, camembert, cazeina, branza cheddar, branza colby, branza de vaci (presata), branza topita, branza munster, branza olandeza, edam, branza emmenthal, lapte de capra, branza gouda, branza guyere, inghetata, branza jarlsburg, kefir, branza de munster, parmezan, branza provolone, branza neufchatel, ricotta, lapte ecremat cu 2%, string cheese, schweitzer, zer, lapte integral, iaurt (toate varietatile).
Uleiuri si grasimi:
Persoanele cu grupa sanguina 0 reactioneaza bine la uleiuri.Acestea pot fi o sursa nutritiva importanta si pot ajuta digestia.Veti creste valorea lor in organism daca va limitati la utilizatorii uleiurilor monosaturate, cum ar fi uleiul de masline si uleiul de in. Aceste uleiuri au efecte pozitive asupra inimii si arterelor si pot ajunge la reducerea colesterolui sanguin.
Deosebit de puternice:
* Uleiuri de in, Uleiuri de masline
Neutre:
* Ulei de Canola, ulei din ficat de cod, ulei de susan
De evitat:
* Ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de seminte de bumbac, ulei de sofran
Nuci si seminte:
Deosebit de benefice:
* Seminte de dovleac, Nuci
Neutre:
* Migdale, unt de migdale, castane, alune, nuci americane, macadamia, nuci de pecan, pignola (pin) unt de susan (tahini), seminte de susan, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
De evitat:
* Nuci braziliene, nuci de mahon (acaju), litchi, arahide, unt de masline, fistic, seminte de mac.
Legume:
Deosebit de benefice:
* Anghinare domestica, Anghinare de Jerusalim, Frunze de sfecla, Cicoare, Verdeturi, Collard, Papadie, Usturoi, Hrean, Broccoli, Hrean, Gulie, Laptuca, Okra, Ceapa rosie, Ceapa spaniola, Nap, Alge
Neutre:
* Arugula, sparanghel, muguri de bambus, sfecla, bok choy, chimen, morcovi, telina, asmatui, coriandru, castravete, ridichi daikon, marar, andive, chimen dulce, ferigi fiddlehead, ghimberi, laptuci bibb, laptuci de boston, laptuci iceberg, laptuci mesclun, fasole lima, ciuperci abalone, ciuperci enoki, ciuperci portobello, ciuperci tree oyster, masline verzi, ceapa verde, ardei verzi, ardei jalapon, ardei galbeni, radicchio, ridichi, rappini, nap suedez, praz salote, mazare de zapada, muguri de mung, muguri de ridiche, dovlecel (toate tipurile), tempeh, tofu, rosii, castane de apa, macris de balta, toate tipurile de ingama, zucchini
De evitat:
* Avocado, varza chinezeasca, varza rosie, varza alba, conopida, porumb alb, porumb galben, vinete, ciupercu domestice, ciuperci shiitake, mustar, masline negre, masline grecesti, masline spaniole, cartofi rosii, cartofi albi, muguri de lucerna, varza de bruxelles
Fructe:
Deosebit de benefice:
* Smochine uscate, Smochine proaspete, Prune negre, Prune verzi, Prune rosii, Prune uscate
Neutre:
* Mere, caise, banane, afine, boysenberries, cirese, merisor, stafide negre, stafide rosii, curmale rosii, boabe de soc, agrise, grapefruit. struguri negri, struguri concord, struguri verzi, struguri rosii, guave, kiwi, kumquat, lamai, fructe de tei, loganberries, mango, pepene canang, pepena casaba, pepene crenshaw, pepene de craciun, pepene turkestan, lubenita, pepene spaniol, nectarine, papaya, piersici, pere, curmale jaoponeze, ananas, rodii, prickly pear, stafide, zmeura, carambola
De evitat:
* Mure, nuci de cocos, pepene cantalup, pepene de ambrozie, portocale, banane, rubara, capsune, mandarine
Sucuri si lichide:
Deosebit de benefice:
* Cirese negre, Ananas, Prune
Neutre:
* Caisa, morcov, telina, merisor, strugure, grapefruit, papaya, zeama de rosii (cu lamaie), suc de legume, castravete
De evitat:
* Mar, cidru de mere, varza, portocala
3 comments:
ceaiuri a uitat sa treaca?
Observ ca lactatele sunt interzise... Eu la 25 de ani mâncăm brânză de vaca ca substitut al pâinii... Extraordinar de mult lapte... Între 19-24 de ani am slăbit 32 kg... Am 35 acum... Am aceeași grupa de sânge ca la 24 de ani... Dar 14 kg ma mult... Care sa fie explicația..?
SCuzati cacofonia... Acum. Am. Vazut
😳
Trimiteți un comentariu