Femeile, botoxul si frumusetea

A fi frumoasa este mult mai important în societatea noastra de azi decat era inainte.Indiferent de sacrificiile pe care le-am face noi mereu dorim sa fim frumoase.Recurgem la o gramada de metode pentru a obtine frumustea suprema.Majoritatea persoanelor din ziua de azi merg la un estetician pentru un tratament de riduri, marire de sani, marirea buzelor, disparitia cearcanelor si pentru multe alte interventii .Astazi m-am gandit sa scriu despre utilizarea de Botox deoarece a devenit un subiect foarte fierbinte în întreaga lume.

Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala . Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu Botox pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat Botox-ul ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor.
Injectarea cu toxina botulinica este din ce in ce mai utilizata pentru reducerea ridurilor si reintinerirea aspectului fetei. Botox se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cele mai frecvente arii sint ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene, ridurile de la coltul ochiului( ” laba gastii”) . Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zimbetul.

Procedura:
Toxina botulinica este injectata cu un ac fin la nivelul unor muschi specifici. Majoritatea persoanelor prezinta doar un disconfort minor. Procedura dureaza doar numai cateva minute si nu necesita anestezie. Cu toate acestea, efectele se vad dupa trei pana la sapte zile.

Efecte adverse frecvente:
In primele doua zile, poate aparea inrosire temporara si cefalee. Pentru reducerea rosetii locale, se recomanda evitarea alcoolului cel putin o saptamana inainte de tratament, evitarea aspirinei si antiinflamatoarelor cu doua saptamani inainte de tratament. Mai pot aparea reactii alergice. De asemenea se poate dezvolta imunitate la Botox, deci injectiile urmatoare nu vor mai avea efect. In cazuri rare, poate aparea asimetrie sau subdenivelari datorate slabiciunii musculare.

Rezultate:
Efectele Botoxului dureaza de la patru la sase luni. Pe masura ce contractia musculara reapare treptat, ridurile si liniile fine reapar. Cu toate acestea, intrucat muschii sunt antrenati sa se relaxeze, liniile si ridurile apar mai putin severe.


Acest post este moderat de doctor estetician Iancu Morad , deci simtiti-va liberi/libere sa puneti cat mai multe intrebari despre operatiile estetice.

0 comments:

Trimiteți un comentariu