Astrologia este capabilă să determine pe baza ciclicităţii fenomenelor universului, evenimente şi fenomene ale lumii terestre şi ale microcosmosului uman. Pentru cunoaşterea ritmurilor universului, în astrologie se porneşte de la mişcarea astrelor, pentru că aceleaşi forţe care pun în mişcare corpurile cereşti influenţează fenomenele de pe Pământ. Astrologia apare astfel ca ştiinţa care studiază ritmurile cosmice şi analizează legăturile nebănuite dintre acestea şi cele umane. Pe baza acestor cunoştinţe este capabilă să afle cu precizie matematică însuşirile fiinţelor, modul de desfăşurare a evenimentelor, viitorul şi trecutul uitat.
Concepţia materialistă conform căreia astrologia a fost demonstrată ca eronată prin descoperirile astronomiei este deja de domeniul trecutului. De fapt necesitatea astrologilor de a cunoaşte exact poziţia astrelor şi a altor aspecte ce ţin de mişcarea şi manifestarea lor a generat ulterior astronomia. Dorinţa de a afla cum s-a născut Universul, cum se va dezvolta, care sunt forţele ce îl animă este o cercetare atât astronomică cât şi astrologică, dar plecând de la premize diferite.
Denumirea de astrologie provine de la astron - ceea ce se traduce prin astru, şi logos – ordine, raţiune cosmică, forţă mijlocitoare, cuvântare, manifestare. Deci, astrologia se traduce prin: cuvântarea astrelor, sau forţa mijlocitoare a astrelor, sau raţiunea cosmică a astrelor, sau chiar înţelepciunea astrelor.
Denumirea de astronomie provine de la două cuvinte greceşti – astron şi nomos – nume, lege fizică. Deci, astronomia este ştiinţa care studiază legile fizice ale astrelor.
Astrologia şi astronomia sunt două ştiinţe care studiază astrele, dar sunt interesate de aspecte diferite. Din această cauză nu a fost şi nu va fi posibil ca astronomia să contrazică astrologia, aşa cum nici biologia, anatomia sau fiziologia, ca ştiinţe ce studiază legile corpului uman nu pot contrazice psihologia, ştiinţă care studiază sufletul (psyche = suflet şi logos = cuvânt, ştiinţă, înţelepciune, raţiune profundă).
0 comments:
Trimiteți un comentariu