Piele neteda, luminoasa si fina! Este tot ceea ce iti doresti dupa o epilare. Dar vrei sa stii care este cea mai eficienta metoda. Si cea mai sigura. Iata solutia!
Epilarea cu laser
Laserul utilizat in epilarea parului distruge radacina firului de par prin emiterea unei unde de lumina in radacina, dupa ce aceasta unda de lumina a fost absorbita de celulele din jurul firului de par.
Energia luminoasa emisa de laser este absorbita selectiv de melanina aflata in foliculii de par, unde se transforma in energie termica, distrugand radacina.
Avantajele epilarii laser
- O metoda rapida, simpla si mai putin dureroasa decat celelalte de a indeparta parul nedorit
- Trateaza arii intinse de par;
- Este nevoie de un numar redus de sedinte de tratament(patru, sase sedinte);
- Asigura un tratament precis si fiabil;
- Epilarea este permanenta, iar cresterea firului de par este incetintita
- Pielea este mai fina dupa epilare
Pot fi tratate zonele de pe fata, subbratul, picioarele, pieptul si spatele.
Epilarea definitiva IPL
Procedeul de epilare cu lumina intensa pulsata (IPL, intense pulsed light) este o solutie de ultima ora, care aplica tehnologii ultramoderne, pentru indepartarea parului nedorit printr-o procedura nedureroasa, rapida si eficienta.
Rezultatele obtinute prin aceasta procedura sunt incantatoare, dar trebuie sa stii ca exista si sanse de esec. In orice caz, dupa tratament, firul de par devine mai fin si creste mai incet.
Principiul de functionare al IPL consta in transformarea energiei luminoase in energie termica; prin descarcarea intensa de energie la nivelul firului de par acesta este distrus si este impiedicata cresterea lui.
In cazul epilarii definitive IPL, poti trata zone mai extinse in aceeasi sedinta, riscul aparitiei de cicatrici sau de modificari de pigmentare ale pielii este minim. IN plus, metod este mai putina dureroasa si provoaca mai putin discomfort comparativ cu alte metode de epilare;
Epilarea IPL are eficienta maxima in cazul firului de par mai pigmentat.
Nu expune la soare suprafata care urmeaza a fi tratata, nu folosi creme autobronzante sau solarul inainte cu 4 saptamani de inceperea tratamentului, dar nici in timpul acestuia. In plus, este interzis consumul de alcool. Nu folosi ceara, penseta, epilatorul sau electroliza pe suprafata ce urmeaza a fi tratata, cu cel putin 3 saptamani inainte de consultatie/sedinta si nici in timpul tratamentului. Se recomanda doar raderea suprafetei care urmeaza a fi tratata astfel incat la momentul tratamentului firul de par sa fie de aprox 2-3 mm pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient.
Daca esti gravida, diabetica, ai probleme de coagulare a sangelui sau ai cicatrici mari, nu utiliza aceasta metoda.
Epilarea cu ceara
Aceasta este cea mai populara metoda. Te poti epila chiar tu, acasa, sau poti merge la cabinetul de cosmetica. Pentru o epilare optima, ceara
trebuie incalzita la temperatura de 40 de grade Celsius, iar fasiile vor fi
indepartate repede de pe suprafata epidermei. Daca vei incalzi ceara prea tare, exista riscul sa te "alegi" cu arsuri, iar cicatricile pot ramane pentru tot restul vietii.
De aceea, iti recomand, in cazul in care vrei sa te epilezi acasa, ceara rece. Alege o ceara transparenta, pentru a putea vizualiza firele de par acoperite si a sti care este directia lor de crestere.
Daca folosesti produsul respectiv pentru prima data, testeaza-l pe o portiune redusa a pielii, pentru a te asigura ca nu-ti cauzeaza reactii alergice.
Inconvenientul este ca aceasta nu se lipeste atat de bine de firul de par precum ceara fierbinte si nu-l dilata.
Avantajele acestei metode
- firul este smuls din radacina
- este o metoda de durata, firul de par crescand intr-o perioada de pana la 3 saptamani
- utilizarea un timp indelungat va face ca firele de par sa nu mai fie dese si rezistente (ferme)
- iritatiile si inrosirea pielii nu sunt de lunga durata
- terminatiile nervoase nu au de suferit
- in majoritatea cazurilor, se recomanda a se apela la aceasta metodalitate de epilare pentru oricare parte a corpului (inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele si zona inghinala).
Simplu si la indemana: epilatorul
Daca nu ti-e teama de durerea priei epilari, investeste intr-o metoda eficienta: epilatorul. Principiul pe care actioneaza aceasta metoda este smulsul firului de par de la nivelul radacinii. Epilarea in zona inghinala sau axila este destul de dureroasa, cel putin la primele utilizari ale apratului.
Este foarte practic pentru ca il poti lua cu tine in excursii. De obicei, alaturi de epilator vei primi mai multe capuri ajutatoare: atenuatorul de durere (pentru zonele sensibile), banda de netezire a pielii, peria de curatat.
Principiul pe care actioneaza aceasta metoda este smulsul firului de par de la nivelul radacinii.
Crema epilatoare
Este o metoda prin care nu te poti taia sau infecta, nu presupune durere dar pastreaza un handicap major: firul de par creste la loc la fel de repede deoarece nu este inlaturat din radacina. Crema epilatoare este recomandata numai pe anumite parti ale corpului.
Poti risca sa faci anumite iritatii sau alergii, de aceea inainte de epilare trebuie facut un mic test al cremei pe o portiune mica a pielii, pentru a identifica o posibila alergie la aceasta.
Metoda de urgenta: aparatul de ras
Exista aparate de ras create exclusiv pentru femei. Trebuie, insa, sa stii ca dupa utilizarea acestuia pielea arata bine pentru cateva ore, dupa care devine aspra, tepoasa, iar procedeul trebuie repetat.
Acest epilat nu este recomandat pentru ca firul de par va creste mai des, mai aspru, dupa doua trei zile
Daca, totusi, nu poti renunta la aparat, rasul trebuie sa fie in sensul firului de par.
1 comments:
IPL are contraindicatii in ceea ce priveste o glanda bartholin inflamata de ani de zile dar asimptomatica ???
Trimiteți un comentariu