Dieta celor 5 factori

Regimul se dovedeste a fi un plan echilibrat ingloband toate grupele de mancare, fara a exclude vreun amanunt si poate cel mai important aspect al dietei este incercarea de a schimba obiceiurile alimentare ale subiectilor. Si nu trebuie sa mai ramana necunoscut faptul ca, obiceiurile alimentare sunt acelea care ne imping sa ne infruptam din tot felul de bunatati culinare, iar mai apoi oftam pentru greseala facuta, insa este deja prea tarziu. O astfel de greseala repetata se resimte, silueta are de suferit si parca nici buna-starea nu exceleaza.
Acum sa elucidam misterul numelui dietei. De ce cinci? Si ce anume reprezinta cinci? Daca te-ai gandit cumva ca aceasta cifra face referire la grupele de mancare, atunci te-ai inselat nu-i vorba despre asa ceva, ci despre numarul meselor pe zi. Fiecare masa ar trebui sa contina: proteine, complex de carbohidrati, fibre, grasimi si lichide. Fiecare meniu nu contine mai mult de cinci alimente, iar unele se prepara in doar cinci minute.
De asemenea, exista si un plan al exercitiilor fizice, care nu dureaza mai mult de cinci zile. In ce constau acestea? In total sunt cinci exercitii fizice ce nu-ti vor lua mai mult de....cinci minute pe zi. Nu pare dificil, nu-i asa? Si pentru ca lucrurile par deja mai simple sa continuam prezentarea acestei diete plina de stralucire, la fel ca si vedetele care au incercat-o.
Marea surpriza este faptul ca o data pe saptamana exista o zi in care poti...trisa. Cum asa? Ei bine, in aceasta zi poti manca orice iti face placere. Am putea numi-o ziua deschisa tuturor ispitelor culinare. Si nu trebuie sa ne ascundem dupa deget nimeni nu poate rezista acelor preparate care starnesc pofta.
Regimul se dovedeste deci a fi un program de slabit care include toate grupele de mancare, promovand astfel mesele sanatoase si portiile acceptabile. In plus, este o combinatie de exercitii pentru inima si recaptare a fortei. Cu toate acestea, unii experti o catalogheaza ca fiind nutritiva, insa cu unele lipsuri.

Cum functioneaza

Principiul de baza consta in servirea a cinci mese pe zi, fiecare dintre ele avand un amestec de proteine slabe (pui, peste, lactate cu putine grasimi), complex de carbohidrati (fructe si legume), fibre (cereale integrale), grasimi sanatoase (ulei din masline monosaturate) apa ori alte bauturi, dar care sa nu contina zahar.
Alimentele sunt recomandate dintr-o lista a acelora care au indexul glicemic mic. Aceste produse sunt alese cu multa atentie pentru a-si indeplini scopul. Care sa fie acesta? Micsorarea nivelului de insulina, care in urma fiecarei mese creste. Iar apetitul este in stransa legatura cu nivelul insulinei.
Atunci cand servim mancaruri cu un index glicemic mare-carbohidrati simpli (prajituri, paine alba) si fructe (struguri) organismul elibereaza cantitati uriase de insulina, iar apetitul este imediat cel care va avea de suferit.
Dar, cand servim mancaruri cu un index glicemic mic, la care se adauga fibre, nivelul insulinei se stabilizeaza. Este ca si cum ai controla portiile cu mancare, ceea ce te va ajuta sa pierzi in greutate.
Totusi lucrurile nu-s atat de simple. Niciodata nu-s, nu? Ei bine, conteaza foarte mult fluxul de emotii care pune stapanirea pe tine. Daca nu-ti controlezi emotiile cand vine vorba de apetit, nu poti schimba prea multe lucruri. Daca oamenii ar manca doar cand le este foame atunci nu ar mai exista in lume atatea cazuri de obezitate. Esential este sa se reduca numarul de calorii.
Cu alte cuvinte, devii mai sanatos, iti recapeti sileuta si te mentii in forma mancand din trei pana la cinci ore (cinci mese pe zi). Premisa - indexul glicemic mic.
Unora li se poate parea complicat sa alegi exact alimentele necesare, mai ales cand vine vorba de gustari. Din fericire, in carte sunt informatii despre cum sa-ti pregatesti si acasa gustarile.

0 comments:

Trimiteți un comentariu