Retete cu putine calorii: Pastrav la cuptor cu rosii si ceapa 259 de calorii

Ingrediente:

-trei cesti de rosii cherry, o lingura de ulei de masline, o patrime de bol de ceapa rosie (tocata), o patrime de ceasca de ulei balsamic, o lingurita de melasa, o lingura de suc de lamaie (doar pentru a da un pic de gust), o lingura de patrunjel proaspat (tocat), o jumatate de lingura de sare, o patrime de lingura de piper negru, o lingura de cimbru (proaspat) tocat, patru bucati de pastrav (fiecare bucata a cate 141 de grame).


Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul, mai apoi aranjeaza rosiile pe o foita de aluminiu, intr-un vas, si lasa-le in cuptor. Lasa rosiile sa se coaca pana cand pielita capata o nuanta maronie.
Pune intr-un vas uleiul de masline si lasa-l sa fiarba. Adauga mai apoi ceapa si amesteca timp de 4 minute. Toarna melasa si uleiul balsamic. Redu temperatura si amesteca timp de 2 minute. Adauga: rosiile coapte, sucul de lamaie, patrunjelul, o patrime de lingura de sare piperul si amesteca. Ia vasul de pe foc si mentina-l cald.
Presare cimbrul si o patrime de lingura de sare peste peste si lasa-l in cuptor. Ca sa stii cand pestele s-a facut foloseste-te de un cutit ca sa incerci carnea. Dupa ce s-a facut pestele aseaza-l pe platouri si serveste-l cu sosul de rosii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu