Ingrediente:
450 g scoici proaspete, spalate
50 g unt
1 ardei gras verde, fara seminte si taiat cuburi
200 g ceapa, tocata marunt
225 g ciuperci proaspete
2 linguri unt
50 g faina alba
½ lingurita sare
¼ lingurita piper de lamaie
450 g smantana
3 linguri branza parmezan rasa
¼ lingurita paprika
1/8 lingurita nucscoara macinata
140 ml vin alb sec
100 g pesmet
½ lingurita condimente italienesti
2 linguri unt, topit
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 220 grade.
2. Intr-o tigaie mare, topiti 50 g unt, adaugati ardei grasi si ceapa si caliti la foc mediu timp de 3 minute.
3. Adaugati ciupercile feliate si mai lasati pe foc inca 3 minute.
4. Adaugati 2 linguri de unt in tigaie si presurati cu faina, sare si piperul de lamaie, amestecati bine si lasati la foc mic 3 minute, amestecand incontinuu.
5. Luati tigaia de pe foc, adaugati smantana, branza, paprika si nucsoarea si amestecati bine.
6. Puneti iar tigaia la foc mediu pana cand fierbe, amestecand incontinuu.
7. Dati focul la mic si lasati pe foc pana cand compozitia se ingroasa, amestecand din cand in cand.
8. Luati tigaia de pe foc, adaugati scoicile si vinul. Daca scoicile sunt prea mari, taiati-le in bucati inainte sa le adaugati in compozitia din tigaie.
9. Cu o lingura, puneti compozitia din tigaie in scoici date cu unt sau in vase (de aproximativ 200 g) date cu unt.
10. Intr-un vas mic, amestecati pesmetul cu condimentele italienesti si cu 2 linguri de unt topit.
11. Presurati compozitia de pesmet peste compozitia din fiecare vas cu scoici.
12. Bagati la cuptor la 220 grade pentru 12-15 minute sau pana cand compozitia devine maro la suprafata.
13. Serviti imediat.
0 comments:
Trimiteți un comentariu