Dieta Eco Atkins

Eco Atkins previne bolile cardiovasculare
Pentru a testa eficienta noii diete, cercetatorii au pus bazele unui studiu, care avea sa scoata in evidenta capacitatea acesteia de a preveni bolile de inima. Rezultatele studiului a fost publicate in Arhivele Medicinii Interne. In studiu au fost inscrise 47 de persoane (deopotriva femei si barbati). Dintre care, o parte a urmat Eco Atkins, iar cealalta parte un regim lacto-ovo vegetarian, dar cu un numar mai mare de carbohidrati si mai putine grasimi. Observam ca diferentele nu sunt atat de mari, ce mai ziceti ca ambele diete le asigurau subiectilor acelasi numar de calorii (60% din nevoia zilnica).
Dupa cele patru saptamani de studiu, ambele grupuri au inregistrat imbunatatiri ale starii de sanatate. Toti subiecti au slabit aproximativ 4 kilograme si nu mai aveau probleme cu tensiunea, colesterolul sau trigliceridele. Dar, cercetatorii si-au dorit sa observe o diferenta intre cele doua diete. Si au si inregistrat-o. Grupul care a urmat dieta Eco Atkins a inregistrat o scadere semnificativa a nivelului de colesterol (0,6%).

Si totusi ce pot manca?
Desi pastreaza in mare aceleasi principii ca ale dietei clasice, varianta eco a acesteia, pune accent inca de la bun inceput pe consumul de produse eco. Gata cu fripturile si sunca, din clasica dieta, acum in Eco Atkins grasimile animale au fost inlocuite cu grasimi sanatoase si anume: nuci, soia, fasole, seminte, alimente fara gluten, fructe si vegetale. Stati fara griji, dieta nu este una dintre acelea care va promite multe, pentru imediat dupa ce ati renuntat la ea sa va ingrasati ca niste elefantei. Nicidecum! Noua dieta sublinieaza importanta legumelor fara amidon (in special bame si vinete).
Sunca si cartofi prajiti in untura de porc, ca la bunica acasa, care dintre noi nu am saliva pret de cateva secunde la toate acestea!? Dar, stati! Oare toate aceste lucruri sunt si sanatoase? Nu! Multi dintre noi ne-am obisnuit sa gatim cu grasimi nesanatoase doar pentru a ne satisface poftele. Gata cu toate acestea! Adoptand dieta Eco Atkins veti folosi numai ulei de rapita, avocado si nuci. Aceeasi regula se aplica si in cazul alimentele bogate in amidon, care ne umfla mai ceva ca gogoselele. De acum in Eco Atkins se vor consuma numai: fructe, legume, cereale, fulgi de ovaz si tarate (in cantitati limitate).

Cum functioneaza
Colesterolul va da batai de cap? De vina s-ar putea sa fie alimentatie bogata in grasimi. Un regim strict vegetarian, asa cum este Eco Atkins, este una dintre multele metode pentru reducerea nivelului de colesterol. Doza adecvata de fibre, exercitiile fizice facute in mod regulat, consumul de grasimi sanatoase, renuntarea la prajeli si mancaruri grase va ajuta foarte mult in lupta cu nabadaiosul colesterol.

Este buna si pentru mine?
Cu toate ca dieta va ajuta sa preveniti bolile de inima, orice schimbare adusa stilului de viata, trebuie mai intai gandita. Motiv pentru care, indicat ar fi sa va adresati unui medic nutritionist, pentru a se vedea daca dieta vine sa suplineasca nevoile organismului vostru.
Vi se pare prea drastica? Atunci incercati o usoare modificare a acesteia prin cresterea proteinelor din plante, a carbohidratilor sanatosi (furcte, legume) si a grasimilor sanatoase. Incercati sa consumati numai carne slaba, saraca in grasimi si sa limitati produsele animaliere, bogate in grasimi. Si nu uitati de sport!

0 comments:

Trimiteți un comentariu