Afla cum sa combati imbatranirea prematura a pielii

Foloseste crema pentru protectie solara: Aceste creme nu sunt indicate doar atunci cand stai la plaja, sa te bronzezi. Specialistii recomanda aplicarea unor creme cu factor de protec tie solara in fioecare zi, chiar si iarna, deoarece tenul este permanent expus razelor UV. Astfel, eviti aparitia petelor pe ten, frecvente dupa varsta a doua.In plus, din trusa de ingrijire nu trebuie sa-ti lipseasca: o crema iluminatoare, o crema de zi si una de noapte, speciale pentru tenul tau.

Nu-ti scoate singura cosurile si punctele negre: este tentant pentru fiecare dintre noi insa nu este deloc recomndat; deoarece o procedura brutala poate lasa semne de lunga durata. Cel mai bine este sa-ti programezi lunar (sau dupa caz, o data la doua luni) o vizita la salonul de cosmetica, pentru un tratament profesionist.

Demachiaza-te in fiecare seara, inainte de culcare: machiajul are si el o "durata de viata" (care variaza in functie de calitatea produselor). inainte de a merge la culcare este inutil si nesanatos sa ramai cu el pe fata. In timpul somului tenul tau are nevoie sa se odihneasca, sa respire si sa se refaca, iar urmele de machiaj nu-i permit acest lucru.
Incearca sa mananci corect: adica mai putin alimente procesatre, mai multe legume si fructe proaspete - poate suna ca un cliseu, insa este cat se poate de real. De asemenea, incearca sa incluzi in alimentatie vitaminele si mineralele de care corpul tau are nevoie.

Renunta la sucuri si bea mai multa apa: sucurile carbogazoase pe care le cumparam din magazine nu fac nimic altceva decat sa-ti adauge grame de celutita. Ele nu hidrateaza pielea si nici macar nu combat senzatia de sete. Incearca sa bei mai multe ceaiuri de plante si apa, ca sa-ti mentii corpul si pielea hidratate.

Evita dusurile/baile lungi si foarte fierbinti: desi suna foarte bine, in special dupa o zi geroasa de iarna, o baie sau un dus foarte fierbinte are efecte cat se poate de negative asupra pielii tale. Apa fierbinte curata pielea de uleiurile naturale pe care le produce pentru hidratare. Incearca in schimb un dus mai rece si mai scurt, nu numai ca este si o solutie eco-friendly, dar pielea ta va fi mai sanatoasa. Dupa baie, aplica intotdeauna un produs hidratant (crema, lotiune, ulei, unt de corp)

Alege cu grija produsele de ingrijire si nu te hazarda sa cumperi cosmetice inutile: nu tot ce este nou pe piata este indicat pentru tipul tau de piele. Stabileste-ti o rutina de ingrijire si limiteaza-te la ea. Alege numai produsele cosmetice care se potrivesc tipului tau de piele. Fii atenta mereu si la ingredientele din produse, deoarece aceste pot ascunde adevarate riscuri.

0 comments:

Trimiteți un comentariu