Afla cum sa te machiezi atunci cand esti mireasa

Machiajul iti poate da o aliura inocenta, romantica, vesela, indrazneata, sofisticata, exotica sau sexy, exact asa cum vrei sa fii in ziua nuntii tale, de aceea trebuie sa fie realizat impecabil, tinand cont de elemente precum trasaturile personale, culoarea parului si a tenului, culoarea si stilul rochiei sau florile ce alcatuiesc buchetul de mireasa.

Indiferent daca te lasi pe mana unui profesinist sau te bazezi pe abilitatile tale de realizare a machiajului pentru aceasta zi speciala, tine cont de urmatoarele sfaturi:
Cu cateva saptamani inainte de nunta fa o proba de machiaj, pentru a nu avea surprize neplacute in ultimul moment. Discuta in prealabil cu persoana care va realiza machiajul despre paleta de culori care ti se potrivesc si preferintele personale in realizarea machiajului.
Pentru un machiaj reusit, care sa-ti puna in valoare trasaturile fetei, ochii si buzele, pregateste-ti tenul incepand cu cel putin trei saptamani inainte. Apeleaza la tratamente cosmetice, masaje faciale, in functie de nevoile tenului.

Pasii urmati in realizarea machiajului miresei sunt demachierea si hidratarea tenului (nu folosi insa o crema prea grasa), aplicarea bazei de machiaj (corector, fond de ten si pudra), aplicarea fardului de ochi si a rimelului, a blushului si, in final, a rujului. Pentru pometi, umeri si decolteu foloseste o pudra stralucitoare. Foloseste un fond de ten de culoarea pielii sau putin mai deschis si in niciun caz intr-o nuanta inchisa, pentru ca va contrasta urat cu decolteul. Alege fardul de pleoape in functie de culoarea ochilor si a rochiei, integrandu-se in acelasi timp cu restul machiajului fetei. Unei rochii crem i se asorteaza un machiaj in culori pastelate, bleoul merge cu auriu, galben, oranj, alb si violet iar rozul si argintiul, cu un machiaj natural. Deasemenea, in functie de anotimp, optezaza pentru un machiaj in culori calde, pastelate pentru sezonul cald si unul in culori tari, indraznete, pentru sezonul friguros.Culorile recomandate pentru ruj sunt cele naturale, precum rozul pal, ori rosul pentru cele indraznete. Pentru efect uimitor asorteaza-l cu buchetul de mireasa.In final, ar fi util sa ai la tine pudra si rujul folosite la machiaj, sau altele dar in nuante apropiate, pentru eventualele retusuri din timpul zilei sau al petrecerii de peste noapte. Daca unele femei considera ca machiajul de mireasa trebuie sa fie simplu, delicat si cat mai natural, altele se simt bine cu un machiaj mai puternic, caracteristic stilului si personalitatii lor. Decizia trebuie sa iti apartina iar daca vrei un machiaj cat mai natural, alege nuante de roz pal, culoarea piersicii, bej, maro sau gri, eventual sidefate (atentie insa la faptul ca nuantele prea sidefate pot avea reflexe nedorite in fotografii).
In ceea ce priveste produsele de machiaj folosite, acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si rezistente la transfer. Inchipuie-ti numai cum ai arata cu rimelul curs atunci cand iti vor da lacrimile de emotie sau bucurie, sau cum ar fi sa ramai fara ruj pe buze dupa toate felicitarile insotite de “sarutari” ale invitatilor: rolul machiajului rezistent la transfer este incontestabil.

0 comments:

Trimiteți un comentariu