Cum sa afli daca ai un sef nepriceput

Nu se implica: Este genul de persoana invizibila, care nu se implica in nici un fel de activitate si nu se chinuie sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta compania.
Este omul acela care nu spune decat "asta nu e treaba mea" sau "fa asta, fa cealalta". Un bun lider este cel care are usa biroului mereu deschisa, pentru oricine are nevoie de vreun sfat.


Nu asculta: Sta cu castile la birou si mereu se arata deranjat ori de cate ori este nevoit sa puna stop melodiei pentru a-ti raspunde la o intrebare. Devine iritat si nerabdator sa pleci. Daca si tu esti una dintre acele persoane care isi face treaba izolata, cu castile pe urechi, inseamana ca nu esti suficient de receptiva pentru a-i conduce pe altii.

Este inchis la minte: De cele mai multe ori, cei care au fost inzestrati de la natura cu anumite calitati devin prada usoara orgoliului. Ei se grabesc sa sara cu concluzii, nu accepta sa stea la discutii si au impresia ca nu pot gresi. Ei merg pe premisa "ori ca mine, ori deloc".

Exagereaza: Istoria a demonstrat ca tiranii sunt cei care au cele mai multe realizari. Cam acelasi lucru se intampla si intr-o organizatie: managerul creeaza un mediu competitiv, in care fiecare ar trebui sa se lupte pentru bucatica lui. Ceea ce pierd din vedere astfel de persoane, este faptul ca intr-o organizatie nimeni nu se angajeaza "pe viata", iar loialitatea trebuie stimulata intr-un fel.

Nu are tact: Este omul acela care iti aminteste de fiecare data ca nu esti de neinlocuit in companie, si te face sa te simti neimportant, pentru ca nu te apreciaza nici macar atunci cand obtii rezultate foarte bune. Pentru a avea succes, un lider trebuie sa consolideze relatia cu cei pe care ar trebui sa-i conduca, iar acest lucru necesita o serie de calitati.

0 comments:

Trimiteți un comentariu