Curmale

Curmalul este un palmier, cunoscut si apreciat inca din antichitate, fiind privit de catre vechii egipteni ca un simbol al fertilitatii, reprezentat pe monezi si pe monumentele cartaginezilor, fiind cultivat in principal pentru fructele sale cu un bogat continut de zahar.

Curmalul are un trunchi brun care se termina in varf cu un smoc de frunze rigide, lungi, de culoare verde–inchis, in forma de pana, frunze care, pe masura ce planta se dezvolta, se usuca incepand de la baza tulpinei. Resturile de frunze uscate pe care le gasim pe baza tulpinei curmalului au aspect de spini. La curmal, florile sunt mici si grupate in inflorescente de mari dimensiuni iar fructul este comestibil.

Beneficii pentru sanatate:
Actiune benefica asupra prostatei si rinichilor.
Recomandate în nevroze si alte boli ale sistemului nervos, în nevrite si pentru refacerea organismului.
Previn bolile canceroase.

Cum se pastreaza:
Se pasteaza in frigider si e indicat sa se consume in maxim 2 zile.

0 comments:

Trimiteți un comentariu