Migdalul 606 kcl

Intrucat migdalul se cultiva pe suprafete foarte mici in Romania, fructele lui sunt folosite de un numar redus de consumatori. Avand o mare valoare alimentara si terapeutica, migdalele ar trebui sa detina o pondere mai mare in consumul populatiei. In hipermarketuri acest fruct a inceput de cativa ani sa fie tot mai mult prezent pe rafturi.

 Fructul migdalului – migdala – este o drupa cu mezocarpul (coaja verde) necomestibil. Cand fructul ajunge la maturitate, mezocarpul crapa, apoi se zbarceste si incepe sa se usuce treptat. De la craparea mezocarpului pana la zbarcirea lui sunt necesare 10-15 zile, perioada in care fructele trebuie sa ramana pe pom. Daca migdalele se culeg mai repede, miezul lor se zbarceste.
In functie de soi si de conditiile climatice ale anului, sezonul de recoltare a migdalului dureaza din ultima decada a lunii august pana la sfarsitul lunii octombrie.
Dupa rezistenta cojii, se deosebesc 3 grupe de migdale: cu coaja fragila, care se sfarma intre degete; cu coaja semifragila sau cu coaja tare, care nu se poate sparge decat cu ciocanul sau clestele de fructe.
Aromate si hranitoare, migdalele reprezinta o sursa naturala de combatere a stresului si oboselii, jucand un rol important in terapia bolilor de inima. Migdalele contin un depozit considerabil de vitamine si minerale, dintre care se face remarcat magneziul. Folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor si in eliberarea energiei musculare, magneziul ajuta la echilibrarea nivelului de calciu si potasiu din organism.Rezerva de cupru ascunsa in migdale contribuie la sanatatea sistemelor osos, vascular si nervos. Fructele migdalului sunt purtatoarele unui continut caloric ridicat, fapt ce le face recomandabile in sezonul rece deoarece furnizeaza organismului o cantitate valoroasa de energie. Alungite si dulcege, migdalele dau gust nu doar prajiturilor, ci si sanatatii. Continutul ridicat in vitamina E, un antioxidant puternic, face migdalele indicate in tratamentul pielii si parului. Consumand trei migdale pe zi, veti beneficia de efectul revitalizant pe care il au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate de vopsirile repetate. Migdalele duc la scaderea nivelului de colesterol din sange, avand chiar efect similar cu tratamentul medicamentos in astfel de cazuri. Hipotensivii sunt, de asemenea, sfatuiti sa consume in medie cinci migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate in insomnii, anemii si astm bronsic. Dat fiind marea putere nutritiva a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderatie: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz.

0 comments:

Trimiteți un comentariu