Retete culinare: Jeleu de pepene rosu

Ingrediente
1 pepene de marime potrivita
sucul a doua lamai
100 gr zahar brun
3-4 pliculete de gelatina
cateva frunze de menta pentru ornat
miere pentru servit
Mod de preparare
Curatati pepenele de coaja si samburi si il taiati in bucatele mici. Puneti pepenele si sucul de lamaie intr-un vas si le pasati impreuna. Treceti apoi aceasta compozitie printr-o sita fina, pana cand obtineti un suc mai gros. Va trebui sa masurati sucul de pepene, pentru ca veti folosi cate un pliculet de gelatina pentru 200ml de suc. Incalziti putina apa intr-un vas (ibric) si topiti gelatina (3 sau 4 pliculete functie de cantitatea de suc obtinuta), dupa omogenizarea amestecati gelatina cu sucul de pepene.
Turnati compozitia in forme micute si puneti-le la frigider peste noapte. Atunci cand serviti acest desert puneti-l pe o farfurie impreuna cu bucatele de pepene proaspat peste care turnati putina miere si ornati cu frunze de menta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu