Varsta potrivita pentru a-ti incepe viata sexuala

Se stie ca in timpul adolescentei suferi modificari hormonale dar si ale organelor genitale. In jurul varstei de 20 de ani, majoritatea acestor schimbari sunt deja produse. Asadar, din punct de vedere medical, dupa 20 de ani iti poti incepe viata sexuala.

Dar, cum fiecare decide pentru faptele sale, renuntarea la virginitate o poti face oricand, si inainte si dupa 20 de ani. Conteaza sa fii sigura pe tine, sa iti doresti lucrul asta si sa fii responsabila.
Nu trebuie sa accepti sa iti incepi viata sexuala sub alte influente decat cele personale, spre exemplu: fortari ale prietenului sau ale anturajului. Mai presus de toate, gandeste-te la binele tau, la ceea ce iti doresti tu sa faci si la cum iti doresti sa traiesti aceasta clipa unica. Nu putine sunt cazurile in care unele fete au fost santajate emotional de catre partenerii lor. "Inseamna ca nu ma iubesti daca nu te culci cu mine" este una dintre frazele cele mai cunoscute pentru acest tip de baieti care au numai interese sexuale, nicidecum sentimentale. Si nu putine sunt fetele care au cazut in plasa acestora si dupa ceva timp au regretat ceea ce au facut.
Este ideal sa faci acest pas atunci cand te simti pregatita si cu persoana pe care intr-adevar o iubesti si care iti impartaseste aceleasi sentimente.
In principiu ar trebui sa stii tot ceea ce se leaga de acest subiect si aici fac referire la contraceptie si la bolile cu transmitere sexuala. Prezervativul este cel mai bun mijloc de contraceptie fiindca te protejeaza si de o eventuala sarcina nedorita dar si de boli. Anticonceptionalele te feresc de sarcina dar nu de boli, iar diafragma si gelurile spermicide la fel. Prezervativul este singura metoda de contraceptie care te protejeaza impotriva BTS, insa nici el nu este 100% sigur pentru ca se poate rupe.
O alta metoda des folosita de baieti este "coitus interruptus", adica nu ejaculeaza in tine. Este poate cea mai comuna metoda de contraceptie folosita, pentru ca este "gratis" si ajuta in incercarea de a opri contactul dintre sperma si ovulul partenerei, astfel reducand "sansele" unei sarcini nedorite. Aceasta metoda NU protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala sau (BTS) sau HIV/SIDA.
In principiu, va indragostiti nebuneste, el iti cere mana, va casatoriti si in noaptea nuntii faceti "marele pas". Dar ce se intampla atunci cand constati cu stupoare ca sotul tau nu te satisface asa cum ti-ai dori? Ai ramane dezamagita de actul sexual in sine si nu vei mai simti aceeasi atractie fata de el. Si, asta inseamna probleme in cuplu, la un moment dat!
Unele fete fac acest pas si din pura curiozitate, nemaicontand partenerul. O data ce faci acest lucru si partenerul le povesteste tuturor prietenilor sai (si nu numai) despre mica voastra aventura, respectul celorlalti pentru tine va scade considerabil.
Pierderea virginitatii este un moment special de care, in principiu, ar trebui sa iti aduci aminte cu placere. Fie ca alegi sa faci acest pas la o varsta frageda, fie ca astepti barbatul vietii tale, cert e un singur lucru, ca trebuie sa fii responsabila de faptele tale si ca regretele de mai tarziu sau sarcinile nedorite din cauza neglijentei nu se pot sterge cu buretele. Pana la urma nu conteaza varsta ci maturitatea cu care privesti subiectul!

0 comments:

Trimiteți un comentariu