Aceasta leguma este originara din America Centrala. Se pare ca în Statele Unite s-ar ft gasit boabe de fasole în mormintele preistorice.Desi este saraca in calorii (100 g ne ofera doar 23 de calorii), fasolea verde este incarcata de nutrienti, fiind o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, acizi grasi omega-3, fibre.Oamenii de stiinta care au studiat aceasta leguma i-au descoperit în compozitie saruri minerale cu calitati indiscutabile.
Glucidele si clorofila pe care le contine confera organismului vigoare; este un aliment foarte indicat în alimentatia convalescentilor si a persoanelor astenice.
Beneficii pentru sanatate:
Protectie cardiovasculara
Actiune antiinflamatoare
Mai multa energie
Previne cancerul de colon
Memorie mai buna
Cum se pastreaza:
Fasolea verde se poate pastra in frigider, nespalata, intr-o punga de plastic pe o perioada de pana la 2 saptamani. De asemenea, aceasta poate fi congelata
0 comments:
Trimiteți un comentariu