Retete culinare: Crema de branza cu fructe exotice

Ingrediente:
-4 foi de gelatina alba;
-400g branza proaspata granulata;
-1-2 linguri sirop de artar sau miere;
-8 linguri lapte;
-2 varfuri de cutit praf de vanilie;

-1 lingura suc de lamaie;
-1/4 l suc de portocale proaspat stors;
-1 lingura unt;
-2-3 linguri lichior de portocale;
-8 portocale mici;
-1 fruct carambola;
-12-16 frunzulite de menta.

Mod de preparare:
Se pune gelatina cu apa rece intr-un vas mic, se inmoaie 6 minute si se stoarce. Se amesteca branza cu siropul de artar. Se incalzeste laptele, se dizolva gelatina in el si se adauga la branza. Se aromatizeaza cu praful de vanilie si sucul de lamaie. Se clatesc 4 forme sau 4 cesti cu apa rece, se umplu cu branza si se tin 30 de minute la rece. Se pune sucul de portocale si untul intr-o cratita mica, se dau putin in fiert si se aromatizeaza cu lichiorul de portocale. Se spala portocalele si carambola, se sterg si se taie felii. Se spala menta si se scutura de apa. Se cufunda cestile putin in apa fierbinte, se rastoarna crema de branza in mijlocul unei farfurioare si se aranjeaza feliile de fructe alaturi. Se orneaza cu menta si se servesc impreuna cu siropul de portocale.

0 comments:

Trimiteți un comentariu