Retete culinare: Gogosi dulci din cartofi

Ingrediente:
500 g cartofi fierti,
sare,
1 ou,
1 lingura zahar,
1 lingura ulei,
20 g drojdie,

1 lingura lapte,
250 g faina,
ulei pentru prajit,
2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se prajeste in mult ulei incins bine. Se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe o sita si se presara cu zahar vanilat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu