Retete culinare: Mousse de sampanie

Ingrediente:
Pt blat:
4 oua,
100 g zahar,
75 g faina,
un pachet praf de copt,
15 g cacao,
25 g unt.

Pt mousse:
1 pachet gelatina,
3 linguri apa,
300 ml vin spmos sau sampanie,
300 g frisca,
2 albusuri,
75 g zahar,
50g ciocolata de menaj (pt decorat).

Mod de preparare
Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga peste oua dupa care se amesteca si cu untul.
Se coace la 200 C cca. 8 minute, apoi se lasa la racit dupa care se pune in forme rotunde mici.
Gelatina se prepara cu apa, dupa care se adauga sampania. Se amesteca cu frisca, pana cand se intareste, albusrile se bat spuma, si se adauga zaharul. se amesteca cu frisca. Se lasa 2 ore in frigider.

0 comments:

Trimiteți un comentariu