Retete culinare: Tortilla cu dovlecei si tarhon

Ingrediente:
700g cartofi
3 linguri ulei de masline
o ceapa, taiata rondele subtiri
sare, piper negru macinat
un dovlecel taiat felii subtiri
6 oua
2 linguri tarhon proaspat, tocat marunt
felii de rosie, pentru garnitura


Mod de preparare
Curatati cartofii si taiati-i in felii subtiri; zvantati feliile de cartof intr-un prosop. Incingeti uleiul si caliti ceapa timp de 3 minute, presarati pe cartofi sare si piper dupa gust, apoi amestecati cu grija feliile de cartof cu ceapa din tigaie. Micsorati flacara aragazului la minimul posibil, acoperiti tigaia si lasati cartofii sa se prajeasca 5 minute, apoi intoarceti-i pe partea cealalta si lasati-i inca 5 minute. Din cand in cand verificati sa nu se lipeasca de tigaie. Adaugati dovlecelul taiat, acoperiti din nou si lasati inca 10 minute pe foc. Bateti ouale cu tarhonul tocat, sare si piper dupa gust; turnati-le peste legumele din tigaie si lasati-le la foc mic 20-25 minute (sau pana cand ouale s-au solidificat la suprafata). Intoarceti tortilla pe partea cealalta (daca nu puteti sa o intoarceti ca pe o clatita, ajutati-va de capacul cu care ati acoperit tigaia sau de o farfurie cu acelasi diametru) si lasati-o pe foc inca 3-5 minute, sa se rumeneasca. Taiati-o in patrate cat o imbucatura si serviti-o calda sau rece, cu felii de rosie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu