Retete culinare: Vinete portugheze

Ingrediente:
3-4 vinete frumoase
150 ml ulei
1 lingura unt
150 gr. brinza telemea
2 buc. ceapa
500 gr. rosii

2 linguri faina
2-3 catei de usturoi
o lingurita zahar
o foaie dafin
cimbru
o lingura pesmet
sare, piper.

Mod de preparare:

Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.
Se servesc calde.

0 comments:

Trimiteți un comentariu