Probleme ale tenului primavara

Odata cu venirea primaverii, apar in plus alti factori care pot afecta pielea:
- radiatiile ultraviolete (foarte daunatoare din cauza reducerii stratului de ozon).
Sfat: evitati pe cat posibil expunerea la soare si folositi creme cu factor de protectie ridicat cand acest lucru nu este posibil!
- contactul cu alergeni din mediu (diverse polenuri produse de pomi si arbusti, praf) in urma caruia tenul devine sensibil, iritat.

Prin urmare, ingrijirea tenului in aceasta perioada a anului trebuie sa fie corespunzatoare: creme si masti hidratante si nutritive, alimentatie corecta (fructe si legume de sezon), aport hidric de aproximativ 2 litri lichide/zi.
In cazul tenului cu probleme este posibila o agravare a acneei, motiv pentru care trebuie acordata o grija deosebita rutinei zilnice (este necesara indepartarea excesului de sebum si a celulelor moarte cu produse adecvate, pe termen lung). Recomandarea medicilor este rutina in 2 pasi: curatare si ingrijire specifica.
Raspunsul Vichy la nevoile de ingrijire a tenului cu probleme este gama Normaderm, care cuprinde atat produse de curatare, cat si creme pe baza de ingrediente active purificatoare, antiiritante si sebo-reglatoare.
PASUL 1: gelul de curatare purifiant Normaderm. Curata delicat pielea, avand o actiune antibacteriana si calmanta. Elimina impuritatile si limiteaza productia excesiva de sebum.
Sfat: pentru a avea un ten perfect de-a lungul zilei, aplicati dupa curatare o lotiune tonica din aceeasi gama, cu rol astringent, pentru inchiderea porilor.
PASUL 2: crema hidratanta de zi Normaderm. Hidrateaza si trateaza problemele tenului, chiar si pe cele ce revin periodic. Dupa 4 saptamani, productia de sebum este controlata, relieful uniformizat si cosurile reduse.
Sfat: stiai ca glandele sebacee sunt cele mai active in cursul noptii? De aceea, se recomanda folosirea unei Creme Cronoactive de Noapte, ce redimenioneaza porii si limiteaza hiperproductia de sebum..

0 comments:

Trimiteți un comentariu