Relatia dintre prietena ta si fostul tau iubit

Intr-o astfel de situatie, lumea se imparte in doua grupuri: cei care cred ca e in regula sa te intalnesti cu fostul prietenei tale si altii care considera total nepotrivita o asemenea atitudine.
Lucrurile sunt foarte simple atunci cand tu si gasca ta de fete sunteti de aceeasi parte a baricadei, insa totul devine extrem de complicat cand va pozitionati in tabere diferite - de la discutii stajenitoare pana chiar la ruptura definitiva a oricarei prietenii.

Poate cea mai simpla solutie ar fi sa eviti sa te implici intr-o asemenea situatie dar cum asta nu este mereu posibil, trebuie sa fii cat se poate de pregatita pentru a face fata unei asemenea circumstante.
Inainte de a lua orice fel de atitudine trebuie sa-ti clarifici (in minte si in suflet) ce a insemnat pentru tine relatia pe care ai incheiat-o; cat de important a fost el pentru tine si cat de mult valoreaza prietenia cu cea care ii este acum iubita.

Cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa faci fata unei asemenea situatii cu stil si gratie:
Tine-ti cativa prieteni aproape.
Nu renunta la prietenii tai, mai ales daca sunt prieteni comuni. Ei pot actiona ca mici "spioni" pentru tine si sa afle care este, cu adevarat, relatia dintre cei doi. (Intotdeauna exista o posibilitate ca o asemenea relatie sa fie doar de fatada, nascocita de orgoliul masculin al fostului tau, care isi inchipuie ca te poate rani daca se cupleaza cu cea mai buna prietena a ta).
In plus, este bine sa ai langa tine pe cineva care iti cunoaste situatia si cu care poti discuta despre ea in orice termeni, fara sa risti sa-ti strici imaginea.

Nu incerca sa te prefaci fericita.
O despartire este un moment greu pentru fiecare si nimeni nu te condamna daca esti devastata. Nu este cazul sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic, ci trebuie sa le demonstrezi ca esti puternica. Daca se intampla sa te intalnesti cu noul cuplu nu exagera cu urari de bine, ironii ieftine si zambete false. Poarta-te firesc, zambeste natural si (eventual) pregateste-ti dinainte o fraza prietenoasa pe care sa o 'reciti' la momentul respectiv... si mergi mai departe.

Pastreaza distanta.
Nu este deloc o idee buna sa stai mai aproape de ei decat ai nevoie. Daca se intampla sa fiti in acelasi cadru social, ia-ti un scaun la celalalt capt al mesei sau deschide o conversatie cu cineva, ca sa te mentii ocupata. Pana cand depasesti momentul critic al despartirii si te obisnuiesti cu ideea ca ei doi sunt impreuna este mai bine sa eviti intalnirile directe, pentru ca sunt sanse minime sa iasa ceva bun din ele.

Fii sincera.
Daca vrei sa-ti pastrezi prietenia, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa minti. Indicat ar fi sa gasesti o cale de a vorbi cu prietena ta si de a-i spune exact ceea ce crezi si ce simti vizavi de relatia lor. Fii cat se poate de onesta si de politicoasa, intr-o astfel de situatie. Intelegerea se va gasi undeva la mijlocul drumului, in functie, desigur, si de intentiile prietenei tale.
Despartirea este, in sine, un moment complicat, si este dificil sa intocmesti o strategie precisa pe care sa o urmezi ca sa treci peste tristete si durere. Poti incerca doar cate putin din fiecare si, pana la urma, singura vei gasi calea cea mai scurta catre fericira pe care o meriti.

1 comments:

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu