Coafura in functie de forma fetei

Coafura trebuie sa fie intodeauna in ton cu moda, insa nu orice freza la moda ne prinde la fel de bine. Trebuiesa avem grija sa o adaptam in functie de forma si trasaturile fetei, inaltimea si conformatia corpului nostru

Cunoscand precis calitatile si defectele noastre, putem ajusta frumusetea prin cateva sublinieri si subterfugii.In nici un caz nu vom sublinia un defect , doar pentru a fi la moda , deoarece scopul nostru este sa fim frumoase si apreciate.

Putem sa adaugam un franj de par sau o bucala ,sa rasfiram un breton peste o frunte prea lata sau sa acoperim urechile prea mari.Tinand cont de forma fetei noastre , determinat de conformatia sa osoasa ,va dam cateva sugesti pe care sa le urmati atunci cand va coafati.
Fata rotunda (tip luna)

Se cere o alungire aparenta a obrazului printr-o coafura montanta, cu parul ridicat la spate si in bucle deasupra capului, cu sau fara coc, sau o coada ridicata .Parul mai poate fi coafat si tuns semi scurt in parti . dar deasupra capului inalt si rasucit modern, sau lung lasat in jos de-a lungul gatului.
Fata patrata (tip jupiterian)

Parul trebuie sa fie mai lung, pentru a acoperi mandibula care este proeminenta. Pe frunte se poate lasa un semibreton, dar deasupra fruntii, spre crestet, coafura va fi inalta sau in bucle, pentru a se prelingi obrazul.
Fata dreptunghiulara, alungita (tip saturnian)

Cere un breton des pe frunte cu parul fara inaltime deasupra capului (pentru ca obrazul sa fie scurtat in lungime) .Parul va incadra lateral obrazul si va fi taiat rotund ,rasucit spre interior ,ca sa acopere obrazul.
Fata triunghiulara (tip mercurian)

Aceast tip in forma de para ,cere o coafura care se acopere partea superioara,micsorand-o, prin mese ondulate pe frunte si parul coafat atat de lung, cu onduleuri rasucite, incat sa acopere golurile de la mandibula.
Fata triunghiulara (tip terian)

Se caracterizeaza prin aceea ca obrazul de sus este foarte ingusta in comparatie cu cea de jos, de la baza,care o forma lata. Coafura va fi umflata la tample si in jurul fruntii , ca sa mareasca forma capului si, de asemenea umflata spre crestet , ca sa lungeasca oarecum, obrazul . In parti parul va fi semiscurt.

0 comments:

Trimiteți un comentariu