Dieta Crono

Numita si dieta dupa ceas, este o dieta ce iti garanteaza pierderea a 5 kilograme in 2 saptamani, respectand in acelasi timp principiile unei alimentatii sanatoase si echilibrate, fara a-ti cauza senzatia de foame atat de chinuitoare ce poate aparea in timpul unui regim de slabire.

Crono Dieta are la baza principiul conform caruia organismul nostru asimileaza in mod diferit alimentele in functie de ora din zi la care acestea au fost consumate.

Iti propunem o varianta tipica de meniu pe baza careia iti poti diversifica planul nutritional pe parcursul unei saptamani de dieta:
Micul dejun

Desi pare ciudat, micul dejun trebuie sa fie bogat in alimente cu continut crescut de... lipide! Acestea ajuta la formarea peretilor celulari si vei evita astfel senzatia de oboseala care apare de obicei cu cateva ore inaintea pranzului.

* 100 grame branza la alegere (poti varia cat de mult doresti, este permis consumul oricarui tip de branzeturi)
* 70 grame paine (contine zaharuri lente care sunt un excelent carburant pentru organism)
* 20 grame unt (profita, este singurul moment din zi in care il poti consuma linistita!)
* Ceai sau cafea, fara lapte sau zahar

De evitat: alimentele care contin zaharuri rapide (produse de patiserie, cereale cu adaos de zahar).
Pranzul

La mijlocul zilei in organism incep sa actioneze alt tip de enzime, acum finalizandu-se procesul de constructie a peretilor celulari initiat la inceputul zilei. Pranzul va fi bazat pe proteine animale si carbohidrati, nefiind insa foarte consistent, pentru a nu-ti produce senzatia de oboseala si de somn.

* Orice tip de carne la alegere. Cantitatea acesteia o vei stabili adaugand 100 la inaltimea ta exprimata in centimetri. De exemplu, pentru o persoana care are 170 cm, cantitatea ideala de carne este 270: (170 + 100)
* Carbohidrati: orez, paste sau cartofi pregatiti in abur

De evitat: aperitivele de orice fel, deserturile (produsele pe baza de zaharuri), lactatele si painea.
Cina

In timpul serii, se diminueaza productia de enzime si procesele digestive scad in intensitate. Felurile de mancare trebuie sa fie foarte lejere, uneori daca reusesti sa sari peste aceasta masa din zi, este excelent

* Peste sau fructe de mare
* Carne slaba: cu 40 de grame mai putin decat inaltimea ta exprimata in centimetri. Astfel, pentru o persoana ce masoara 170 cm, cantitatea de carne recomandata va fi de 130 cm: (170 - 40)
* O portie de legume gratinate sau pregatite la abur.

De evitat: lactatele, produsele pe baza de zaharuri si vinul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu