Prajitura cu jeleu

Ingrediente:
(pentru o tava de 35 cm) :
- 500 grame biscuiti (Petit Beurre)
- o cana zahar
- 3 linguri cacao
- o cana apa
- un plic budinca de vanilie
- doua plicuri Tort Gelee de la Dr.Oetker (rosu)
- un plic zahar vanilat
- doua banane
- stafide

Mod de preparare:
Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana cand devine consistent apoi se lasa la racit.Intr-o tava inalta se aseaza un strat de biscuiti(ca la piesele de lego),iar cu o lingura se toarna sirop deasupra.Apoi se va adauga un nou strat de biscuiti si bineinteles sirop.Se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte in tava,astfel incat biscuitii sa fie in intregime acoperiti.Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se taie cele doua banane in rondele de aproximativ 3 mm si se aseaza in tava la distante egale.In spatiile goale se pot pune stafide.Se prepara jeleul dupa intructiunile aflate pe plic si se toarna cu grija in tava astfel incat fructele sa nu se deplaseze de la locul lor si sa fie in totalitate acoperite.Se lasa la rece pentru a se intari.
Se taie cand este rece si se serveste cu lingurita.

0 comments:

Trimiteți un comentariu