Fardul de ochi

Machiajul pleoapelor este o artă, iar pentru ca ochii dumneavoastră să fie puşi în valoare şi pentru ca privirea să fie expresivă, trebuie să o stăpîniţi foarte bine.

Cînd vine vorba de farduri şi de folosirea acestora este bine să ţineţi cont de toate sfaturile şi recomandările specialiştilor referitoare nu doar la calitate, textură şi culoare, ci şi la instrumentele şi tehnicile folosite în practicarea acestei arte.

În ceea ce priveşte instrumentele indicate pentru fardarea perfectă a ochilor aveţi trei variante. Există aplicatoare cu capete din spumă sintetică, acestea permiţînd realizarea texturii pe care o doriţi. Atunci cînd vreţi să obţineţi efecte de umbră, optaţi cu încredere pentru pensula cu peri naturali sau aplicaţi fardul direct cu degetul, o procedură folosită de cele mai multe ori pentru a estompa culorile.

În ceea ce priveşte textura fardurilor, acestea sînt de două feluri, pudră şi cremă. De obicei, cele mate sînt comercializate sub formă de pudră, iar cele metalizate sau sidefate sînt sub formă de cremă. Alegeţi mai multe tonuri de culoare, în degrade, pentru a le combina şi pentru a vă juca inspirat cu nuanţele şi cu reflexele. Nu ezitaţi să combinaţi texturile mate cu cele sidefate şi îndrăzniţi să desenaţi umbre cu reflexe care interferează. Pentru o ieşire seara la discotecă sau pentru o ocazie specială puteţi opta pentru farduri‑pudră ce conţin paiete fine.

Nuanţele fardurilor trebuie alese în funcţie de culoarea ochilor, fie în armonie, fie în contrast. Dacă aveţi ochii albaştri, ziua puteţi folosi nuanţe calde de maro, gri închis, roz delicat sau kaki. Pentru machiajul de seară, alegeţi farduri negre sau aproape negre, iar pentru un aspect distins optaţi pentru turcoaz sau albastru electric.

Dacă aveţi ochii verzi, preferaţi maro, auriu, violet, culori care vă vor pune în evidenţă frumuseţea irisului. Totuşi, evitaţi nuanţele de verde viu, care pun în umbră culoarea naturală a ochilor.
Dacă însă aveţi ochii căprui, totul este posibil. Pentru un machiaj sobru, puteţi aplica fără nici o restricţie un fard cafeniu, kaki, albastru electric sau de culoarea bronzului. În schimb, pentru un machiaj mai luminos, optaţi pentru culori pastelate şi sidefate.

Iată o tehnică destul de uşor de realizat pentru un machiaj fermecător al ochilor. Aplicaţi pe pleoape un fard deschis la culoare, care va reprezenta baza machiajului. Continuaţi cu o culoare mai închisă în colţul extern al ochiului. Finalizaţi cu o nuanţă luminoasă, ce trebuie aplicată în colţul interior. Pentru a obţine un efect de mărire a ochiului folosiţi un fard alb pe arcadă, sub sprînceană.

Dacă sînteţi adepta machiajului luminos, alegeţi să folosiţi farduri‑cremă metalizate. Aplicaţi cîteva tuşe de culoare aprinsă pe pleoapa mobilă şi estompaţi cu degetul. Este foarte important să nu puneţi prea mult fard pentru a nu încărca pleoapa. Această procedură este, în schimb, indicată dacă doriţi să obţineţi un efect metalic. Pentru a finaliza machiajul, jucaţi‑vă cu nuanţele în degrade. Aplicaţi la rădăcina genelor o dungă de fard închis la culoare, precum cea pe care o trasaţi cu creionul dermatograf, apoi estompaţi culoarea cu o nuanţă mai deschisă, aplicată pe pleoapa mobilă.

0 comments:

Trimiteți un comentariu