Urzici cu mamaliga - 83 calorii
Ingrediente:
* 600 grame de urzici
* O ceapă
* 1 catel de usturoi
* 1 legatura de leustean
* 2 linguri de ulei de masline
* 3 linguri mălai
* O lingura de făină
Preparare:
* Urzicile sepun la fiert cu o crenguţă de leuştean şi cu o ceapă taiata în două
* Dupa ce s-au fiert, se scot urzicile din apă, se arunca ceapa
* Se pastreaza apa în care au fiert urzicile.
* Într-un castron, urzicilor li se adauga 3 linguri cu făină de mălai şi o lingură faina de grau.
* Cu o lingură de lemn se toacă bine urzicile cu cele adăugate, până se face pastă.
* Între timp se taie mărunt un căţel de usturoi, leusteanul ramas .
* Compoziţia de urzici se subtiază cu apa în care au fiert urzicile.
* Într-o crăticioară se încălzeşte uleiul şi se adaugă compoziţia subtiata de urzici:
* Se mai fierbe un pic, până se fierbe mălaiul.
* Inainte cu 5 minute de a fi gata se adaugă usturoiul şi leuşteanul.
* Se serveste cu mamaliga
Portii: 4
Informaţii nutriţionale pentru o portie:
* Calorii: 83
0 comments:
Trimiteți un comentariu