Dieta de 3 ore

Cheia in toata aceasta discutie este alta decat calcularea portiilor cu mancare si anume cronometrarea. Astfel, la o ora dupa trezirea de dimineata se va servi mic dejunul. Se vor manca doar trei mese pe zi la orele stabilite. Si nu in ultimul rand nu se va manca la trei ore inainte de culcare.

Autorul dietei, Jorge Cruise, este ferm convins ca mancand astfel va creste rata metabolismului, prin modul in care acesta arde caloriile, energia creste, iar apetitul scade. Oricum, in timp ce apar tot mai multe persoane care marturisesc sincer, ca au pierdut in greutate datorita acestui program, nu exista dovezi cum ca s-ar imbunatati metabolismul prin impartirea meselor in altele cinci sau sase.

Ce ai voie sa mananci

Portiile sunt foarte importante ca de altfel si cronometrarea. Asa ca, autorul nu este dornic sa explice in cartea sa ce anume ai voie sa consumi. Orientativ, trebuie sa stii ca mesele zilnice trebuie sa includa: carbohidrati la micul dejun, pranz si masa de seara si proteine (trei portii). La capitolul proteine autorul iti permite sa alegi dintre: pui, branza, oua si peste. Ceva mai mult de o lingura de grasimi trebuie sa-si faca loc in meniul tau zilnic, poti alege dintre: ulei de masline, unt si orice altfel de grasimi.

Autorul cartii nu considera ca ar exista alimente interzise, ci doar portii gresit calculate. Cu alte cuvinte cantitatea este pusa pe primul loc. La fiecare masa trebuie sa existe un total de 400 de calorii. Invata sa consumi exact cat trebuie, la timpul potrivit. Tot Cruise este cel care marturiseste ca astfel se va declansa procesul de pierdere in greutate.

Cum functioneaza

Cuvantul de oridine: cronometrarea. Nu te gandi ca cineva va sta cu un ceas in mana sa te cronometreze, cat timp vei acorda tu mancatului. Pur si simplu autorul acestui plan de slabire reliefeaza importanta servirii meselor la ore fixe si inlaturarea prostului obicei de a manca seara.
Mic dejunul se va servi la ora sapte dis-de-dimineata. Trei ore mai tarziu, respectiv la ora 10 te poti delecta cu o gustare care sa nu insumeze mai mult de 100 de calorii. Dupa acest mic deliciu, cu trei ore mai tarziu, urmeaza masa de pranz, iar dupa cea de-a doua masa a zilei, iarasi dupa trei ore, este ora pentru o alta gustare. Si aceasta nu trebuie sa contina mai mult de 100 de calorii. Cina este servita la trei ore dupa ultima gustare a zilei. De-a lungul cinei ori dupa aceasta te vei rasfata cu un mic capriciu culinar, care sa nu insumeze mai mult de 50 de calorii.

Autorul cartii recomanda tuturor celor interesati de acest plan de pierdere in greutate sa foloseasca pe post de gustare unt de arahide. Insa, lucrurile nu-s intr-atat de simple pe cat par. Depinde de tine sa servesti aceasta gustare exact cu trei ore inainte de ora de culcare. Iar, daca vei mai lua ceva pe furis din bunatatile asezate frumusel in frigider, ar trebui sa stii, ca acest lucru este un impediment in calea reusitei dietei. Fiecare pas trebuie realizat intocmai ca la carte!

Cruise mentiona ca: "Atunci cand mananci din trei in trei ore, iti inveti organismul sa creasca rata metabolismului". In plus, mancand la fiecare trei ore vei da jos din burtica. Partea frumoasa a lucrurilor este ca in numai o saptamana poti da jos doua kilograme, fara sa pierzi din masa musculara. Si, pentru ca organismul primeste aportul de vitamine, minerale si alti nutrienti din trei in trei ore, metabolismul este practic resetat, adica toate grasimile sunt arse.

Ce spun expertii

Nutritionistii considera ca pana in prezent cea mai buna metoda de a imbunati starea metabolismului sunt exercitiile, si nu cele trei ori sase mese pe zi.

Desi unii s-ar arata incantati de rezultate, nu toti experimenteaza o crestere a energiei si o reducere drastica apetitului. Nu toate lucrurile se potrivesc pe fiecare subiect, caci pana la urma fiecare organism este unic, iar reactiile sale nu intotdeauna trebuie sa se asemene cu ale altora.

Pentru unele persoane acest program este intr-adevar dificil, pur si simplu nu pot servi mesele din trei in trei ore. In plus, s-a demonstrat, ca pe unii subiecti, inclusi in program, mancatul la ore exacte ingrasa. Potrivit unui studiu, rata metabolismului nu a fost influentata de mancatul la ore exacte.

Singurul aspect pe care il lauda expertii este incercarea pe care o face autorul cartii de a-i convinge pe oameni sa serveasca mic dejunul, ca de altfel sa invete cum sa-si tina sub control greutatea. Este un lucru minunat, prin care oamenii incep sa se cunoasca pe sine.

Mi se potriveste dieta?

Daca te inscri in randul persoanelor care au o problema atunci, cand vine vorba de portiile mici cu mancare sau in ceea ce priveste gustarile, este posibil ca dieta sa nu ti se potriveasca. Pentru aceia pe care nu-i deranjeaza ideea servirii mesei la ore fixe, aceasta carte este o mana de ajutor in lupta cu kilogramelor in plus.

1 comments:

DavidGenis spunea...

Dacă vă confruntați cu achiziționarea de cafea pentru a pierde în greutate, puteți comanda o keto guru în timp ce vă deplasați pentru a vă simți ca în Romania. Vă recomand să mergeți pe acest „site” pentru a afla despre keto guru
din Romania.

Trimiteți un comentariu