Orase romantice

SAVANNAH, GEORGIA

Cauti ambianta? Savannah este ceea ce iti trebuie. Pensiunile abunda, existand peste 40 de bed-and-breakfasts care au facut faimos acest oras. Cazeaza-te la Ballastone, o pensiune italieneasca cu paturi acoperite si seminee intime. Exploreaza orasul pe jos si combina istoria cu cumparaturile la Riverwalk si Factors Walk. Plimba-te cu barca pe raul Savannah, sau plimba-te cu caiacul printre delfinii de la Tybee Island. Si daca tot esti acolo, du-te si pana la far. Daca vrei sa gusti din bucataria taraneasca du-te la Elizabeth's pe strada 37. Dupa masa plimba-te spre unul dintre frumoasele locuri de noapte ale orasului sau danseaza usor pe strada sub un felinar.

VENETIA, ITALIA

Ce poate fi mai romantic decat un oras plutind pe Marea Adriatica? Stai la luxosul Hotel Cipriani-Palazzo, cu gradinile sale splendide, podgorii si uimitoarea vedere spre mare. Plimba-te cu taxiul de apa spre insulele vecine precum Burano, cu multe case colorate, sau spre Murano, faimos pentru confectiile de sticla. Cand te intorci inapoi in oras viziteaza Palazzo Ducale si Doges Palace pentru a vedea arhitectura si fabuloasele lucrari de arta ale secolelor 14- 15. Dupa asta relaxeaza-te la o masa la Cafe Florian din Piata St. Mark, band un ceai printre porumbei si privind lumea care trece. Pentru iubitorii de arta este obligatoriu sa vizitati Palatul Venier di Leoni, unde sunt expuse lucrari din Colectia Peggy Guggenheim, lucrari precum Picasso, Pollock, Dali si Miro, printre multi altii. Opreste-te in unul dintre vechile baruri ale lui Hemingway, Harry’s Bar, pentru un pahar cu infuzie de piersici Bellini. Apoi, inainte de cina, recreaza-te la apusul soarelui plimbandu-te cu gondola si pecetluieste-ti iubirea cu un sarut sub Bridge of Sighs in timp ce clopotele de la Campanile canta.


SANTA FE, NEW MEXICO

Apusuri de soare care iti taie respiratia ilumineaza arhitectura acestui frumos oras din New Mexico. Pentru vederi panoramice cazeaza-te la Bishop's Lodge Resort & Spa, cuibarit in muntii Sangre de Cristo. Exploreaza vasta proprietate de 400 de acrii a hotelului, calarind si opreste-te pentru un picnic pe drum. Stroll La Plaza este centrul orasului si acolo poti cauta magazinele ticsite cu lucrari artizanale din aceasta zona. Planuieste si o oprire la faimosul muzeu Georgia O’Keeffe unde vei vedea cele mai bune lucrari ale modernismului american. Pentru o privire a vietii orasului din secolul al 12-lea, du-te la Puye Cliffs si exploreaza stravechile locuinte sculptate in piatra. Cineaza elegant la lumina lumanarilor la Santacafe. Dupa, refugiaza-te in munti plecand spre Ten Thousand Waves spa pentru a te imbaia intr-o apa fierbinte in timp ce privesti cerul instelat al desertului.


PARIS, FRANTA

Ce loc mai bun stii pentru a te bucura de dragostea ta decat Champs-Elyses? Pentru a vedea rapid toate siturile faimoase ale orasului, precum Arcul de Triumf sau Notre Dame, urca-te intr-un autobuz supraetajat. Pentru eleganta, stai la InterContinental Paris, situat pe Rue de Castiglione, unde vei avea privelisti frumoase cu Turnul Eiffel si Gradinile Tuileries. Plimba-te pana la Louvre si regaseste-te in frumoasele opere de arta precum Mona Lisa lui Da’Vinci. Tanjesti dupa mai multa arta? Nu rata Ganditorii din gradina de la Musee Rodin, sau Monet’s Blue Waterlilies de la Musee d’Orsay. Amesteca totul cu putina literatura in timp ce servesti o cafea la Deux Maggots pe boema Left Bank. Pastreaza-te insa si pentru o cina buna la unul dintre sublimele restaurante ale Parisului, Atelier Maitre Albert.


AMSTERDAM, OLANDA

Visezi sa te plimbi pe o bicicleta construita pentru doi? Daca iti doreti o aventura pe 2 roti, Amsterdam este orasul perfect pentru tine. Stai la Blakes Amsterdam, un hotel funky asezat langa Museum Square, The Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh si Casa Rembrandt. Alege-ti singura un buchet de lalele de la faimoasa piata plutitoare a Amsterdamului Singel. Viziteaza orasul pe apa navigand pe canalele raului Amstel . Priveste numeroasele barje si casute plutitoare si modelele intrigante de poduri ale orasului. Cand se lasa noaptea, incalta-te in faimosii papuci din lemn si indreapta-te spre o seara jazz la legendarul Alto, unul dintre brown caffeurile din Amsterdam (Unul dintre vechile stiluri de cafenele ale orasului).

0 comments:

Trimiteți un comentariu