Stilul Vintage

Stilul vintage iti poate arata cum sa te imbraci frumos, decent, cu gust si in acelasi timp sa fii in pas cu moda.
Prima impresie conteaza intotdeauna si vintage te ajuta sa-ti creezi un stil propiu. Poate nu iti vine sa crezi, dar sacoul de la bunica si blugii evazati sunt articole caracteristice modei vintage. Vintage se deosebeste de orice stil de vestimentatie, iar adoptand acest stil te faci remarcata in orice perioada a zilei.
In trecut povestea vintage se referea numai la vinuri,insa ea s-a extins la vestimentatie, bijuterii, decoratiuni interioare. Stilul vintage te duce cu gandul la hainele create in anii '20-70, articole care nu isi arata varsta.
Vintage nu inseamna, in niciun caz, second-hand, asa cum esti tentata sa crezi.
Confuzia provine de la intelegerea gresita a termenului. Da, Vintage inseamna vechi, insa vintage inseamna, in acelasi timp, si calitate. Asadar, diferenta dintre stilul vintage si second hand se face prin calitatea si valoarea articolului. Vestimentatia second hand poate fi veche dar nu poate fi si de calitate.
Hainele vintage sunt mai scumpe decat cele noi, de duzina, care se gasesc in magazinele obisnuite. Un taior Chanel din anii "40 este mai scump decat un articol din aceeasi categorie, croit in zilele noastre.
Un sinonim pentru termenul "vintage" este "clasic". Stilul clasic poti sa-l porti toata viata si vei fi la moda. Moda in zilele noastre este in continua schimbare. Azi un articol poate fi in top, iar peste 2 luni este gata sa devina istorie.
Te poti regasi in vintage, fie ca esti o fire mai energica sau una rebela.
Inocenta a marcat moda anilor `20, asa ca daca iti face cu ochiul o rochie din angora, casmir, in sau tul, imprimeurile florale, dantela si volanasele, sa nu te feresti de ele.

Eleganta vintage iti poate oferi imaginea unei femei cu o personalitate puternica. Aceasta atitudine o gasesti la tinutele anilor '30.
Cateva dintre trasaturile definitorii ale acestui stil sunt culori inchise pentru dimineata, imprimeuri florale pentru dupa-masa, bumbac si in pentru zi, catifea, matase pentru cele de seara. Designul evidentiaza talia, Cu fusta lunga, evazata, cu umerii bufanti.

Pentru o tinuta comoda anii '40 sunt cei mai indicati, cu rochii sau fuste lungi pana la jumatatea gambelor, cordoane in talie, buzunare XXL pe solduri. Daca iti doresti o talie perfecta atunci te orientezi catre anii '50, cand feminitatea era cuvantul cheie.
Evidentierea taliei cu o curea lata, umerii goi, fustele pana la genunchi, fac ca senzualitatea sa iasa in evidenta.
Si accesoriile ocupa un rol important, stilul vintage poate fi completat de gentute, palarii si manusi din dantela.
Daca iti doresti o cariera sau ai cariera si cauti un stil propriu te poti orienta spre anii '60. Fustele conice pana la genunchi, jachetele cambrate, deux-piece-urile in alb-negru, rosu si negru sau galben-albastru te vor scoate in evidenta cu siguranta.
Designul vintage face furoi si in lumea starurilor. Cea de-a 62-a ceremonie a decernarii Globurilor de Aur s-a remarcat prin vestimentatia vintage, in randul vedetelor.

1 comments:

Anonim spunea...

sunt fana acestor stiluri

Trimiteți un comentariu