Ingrediente pentru 8 portii:
-600 grame mozzarella,
-1 kg de rosii coapte,
-1 legatura de busuioc proaspat,
-1 legatura de cimbru proaspat,
-1 legatura de salvie proaspata.
Pentru sos:
-5 linguri cu otet balsamic,
-piper alb si sare,
-8 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare
Se scurge mozzarella, apoi se taie in rondele subtiri. Se spala rosiile, li se scoate cotorul, dupa care se taie in felii.
Se spala verdeata si apoi se usuca. Se pastreaza un pic de verdeata pentru garnitura. Se rup frunzele de pe tulpina si se pun in recipiente mici, separate.
Pe un platou se pun alternativ felii de rosii si mozzarella. Se presara din verdeata pastrata. Se amesteca otetul balsamic cu sarea si piperul. Odata ce s-a topit sarea se poate adauga si uleiul. Sosul obtinut se toarna peste rosii si mozzarella. Verdeata condimentata se serveste separat.
0 comments:
Trimiteți un comentariu