Ingrediente pentru 6 portii:
-1/2 de kilogram de cartofi rosii, taiati cuburi,
-1 ceapa rosie de dimensiune medie, taiata pe jumatate,
-1/4 de cana cu ulei de masline,
-2 lingurite cu rozmarin proaspat,
-2 catei de usturoi, maruntiti,
-1/2 de lingura cu sare,
-1/2 de lingura cu piper negru, maruntit,
-2 lingurite cu otet balsamic,
-1 ardei de dimensiune medie, rosu, taiat in bucati mici,
-3 lingurite cu seminte de pin, prajite (optional)
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 232 de grade Celsius. Intr-un bol mare combina cartofii, bucatile de ceapa, 2 lingurite de ulei de masline, rozmarinul, usturoiul, sarea si piperul negru.
Pune amestecul de cartofi intr-o tava si apoi introdu-o in cuptor. Lasa tava in cuptor pret de 25-30 de minute sau pana cand cartofii devin usor maronii. Dupa ce s-au copt cartofii, transfera amestecul intr-un bol mai mare si da-l deoparte.
Intr-un bol mai mic amesteca otetul balsamic si ultimele 2 lingurite cu ulei de masline. Toarna dressingul peste amestecul de cartofi. Adauga bucatile de ardei rosu si amesteca gentil. Apoi pune bolul in frigider si lasa-l sa se raceasca.
Pune salata de cartofi in boluri. Se serveste calda sau la temperatura camerei.
0 comments:
Trimiteți un comentariu