Retete cu putine calorii: Spanac cu rosii la tava 420Kcal

Ingrediente pentru 4 portii:
-600 grame de spanac, 1 ceapa mare,
-2 linguri cu ulei de masline,
-2 fire de usturoi,
-sare, piper,
-nucsoara,
-150 grame sunca (taiata felii),
-500 grame rosii,
-100 grame cascaval,
-2 linguri cu smantana
-1 lingura cu oregano,
-40 grame unt.

Mod de preparare
Spanacul se curata, se fierbe pret de 10 minute in apa cu sare, apoi se ia vasul de pe foc, se scurge apa si se da deoparte spanacul. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga usturoiul (tocat marunt), spanacul si se fierbe pret de cateva minute. Dupa care se adauga sare, piper si nucsoara. Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit.
Se dezoseaza sunca si se taie felii. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in 8 felii. Dupa acest pas se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga sunca, jumatate din cascaval, smantana si oregano peste spanac si se amesteca. Se adauga si jumatate din rosii.
Se unge cu unt un vas tremorezistent si se intinde amestecul in aceasta. Rosiile care au ramas se pun deasupra si se presara din cascavalul ramas. Untul se pune deasupra, apoi se baga vasul in cuptor, unde de altfel se va si lasa pentru 25 de minute.

0 comments:

Trimiteți un comentariu