Sexul neprotejat si riscurile

Sexul in afara de placerea pe care ti-o ofera, iti cauzeaza si multe neplaceri. Inainte de a avea o partida de sex cu partenerul, este bine sa iei in calcul si faptul ca sexul iti va crea probleme majore sau iti va schimba total viata.
Nu de putine ori auzim despre sarcini nedorite sau despre boli transmise prin intermediul sexului. In aceste situatii putem spune ca educatia sexuala nu a fost suficienta, ori pasiunea a fost mult prea mare ca sa te mai gandesti la protectie. Mai sunt si cazuri nefericite in care esti fortata sa intretii relatii sexuale, iar consecintele pot fi de neimaginat.
In relatia cu partenerul ar trebui, de la inceput, sa aveti o discutie si sa stabiliti daca este bine sa faceti sex neprotejat sau sa apelati la un ginecolog pentru a va spune sfatui ce trebuie sa faceti.

O forma de protectie poate fi prezervativul. Statisticele arata ca eficacitatea folosirii prezervativului este de pana la 98%. Mai exista si situatia neplacuta cand se rupe prezervativul. O solutie rapida in acest sens este contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi), dar in legatura cu bolile va trebui sa faci urgent niste analize, daca nu cunosti partenerul si ai dubii in legatura cu el. In cazul in care esti sigura de partenerul tau, poti utiliza metoda pilulelor contraceptive, care te ajuta doar in cazul unei sarcini nedorite. Nu uita ca pentru aceasta metoda este obligatorie o vizita la ginecolog care iti va recomanda pilulele care ti se potrivesc.
Nici sexul oral si anal nu fac exceptii atunci cand vorbim despre bolile cu transmisie sexuala. Ca metoda de contraceptie nu evita sa folosesti prezervativul. Specialistii in domeniu au facut studii legate de gravitatea bolilor care se transmit prin contact sexual, iar rezultatele sunt urmatoarele: HIV - posibilitate de transmitere putin probabila, Herpes - posibilitate de transmitere usoara, Sifilis - posibilitate de transmitere foarte usoara, Gonorea - posibilitate de transmitere moderata catre usoara, Uretrite negonococice - posibilitate de transmitere moderata, Chlamydia - posibilitate de transmitere probabila, Hepatita - posibilitate de transmitere necunoscuta inca.

0 comments:

Trimiteți un comentariu