Machiaj rezistent

Iti amintesti, desigur, cat de greu este sa iti pastrezi machiajul intact in timpul unei zile ploioase. Si cum toamna este destul de aspra atat cu fata cat si cu parul tau trebuie sa inveti sa aplici anumite trucuri care sa iti pastreze machajul perfect. Toamne ne face mici "dusuri surpriza" care ne pot ruina lookul intr-o clipita.
Nu trebuie sa renunti la machiaj, nicidecum! trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi pentru a face fata zilelor ploioase cu incredere si stil.
O data cu schimbarea anotimpului este recomandat sa inveti noi reguli de aplicare a cosmeticelor si sa utilizezi produsele adecvate tipului tau de piele.

Cuvintele cheie sunt: machiaj usor si rezistent la apa.

Baza machiajului

Principala cauza pentru care machiajul curge este fondul de ten aplicat in exces. Daca tu consideri ca baza de machiaj iti este indispensabila, aplic-o intr-un strat subtire. Este de preferat sa alegi un fond de ten rezistent la apa. Alege nuanta cea mai apropiata de culoarea pielii tale.
Vei constata ca pudra este cea mai buna cale pentru a-ti acoperi micile defecte dar si pentru a-ti oferi o stralucire aparte. Vei avea nevoie de mici retusuri pe durata intregii zile, insa are un efect garantat.
Daca ai probleme cu acneea, este de preferat sa nu utilizezi nicio baza de machiaj, atat lichida cat si pudra, ci doar concealer (corector) pe zonele afectate.

Machiajul ochilor
Iti trebuie neaparat mascara rezistenta la apa! Cum un rimel normal se intinde cand ia contact cu umezeala este recomandat sa folosesti o formula speciala care sa reziste conditiilor extreme ale vremii.
Rimelul rezistent la apa nu se sterge atat de usor cu un demachiant normal, ci cu unul special conceput pentru asemenea tipuri de mascara.
Make-up artistii recomanda schimbarea fardurilor de pleoape inchise la culoare cu cele cat mai naturale si sidefate, preferabil rezistente la apa.

Blush
Utilizarea unei texturi nepotrivite a blush-ului este una dintre cele mai comune greseli pe care femeile le comit o data cu venirea toamnei. Opteaza pentru un blush spuma (mousse) sau crema care rezista la impactul cu umiditatea.

Machiajul buzelor
Lip-gloss-ul este in fruntea listei la categoria ce sa NU folosesti pe timp ploios.In contact cu umezeala se intinde si este aproape imposibil de sters mai ales cand are particule sidefate. Bazeaza-te pe rujul de calitate, cu textura cremoasa si culori mate. Exista pe piata o gama larga de rujuri rezistente la transfer.

0 comments:

Trimiteți un comentariu