Motive de despartire

La o cafea cu prietenele sau intr-o seara linistita cu iubitul tau, la un pahar de vin, cu siguranta ca ati dezbatut cel putin o data care sunt limitele pe care le trasati cand e vorba de motive de despartire. Peste ce ai trece, fie cu sau fara noduri in gat, si ce consideri ca ar strica pentru totdeauna cursul relatiei voastre? Sigur, se intampla uneori ca, in plan teoretic sa avem niste idei bine fixate, dar sub impactul situatiei in sine, sa ne razgandim. Totusi, care sunt principalele fapte care ar compromite viata voastra ca pereche, oricate scuze le-ar urma?

Violenta fizica sau verbala
Cel mai grav motiv de despartire, fara indoiala. Orice i-ar urma, oricate explicatii, oricate scuze si oricate "nu am vrut"-uri, cel mai bine pentru tine ar fi sa tii minte ca acesta poate fi doar inceputul. Trebuie sa nu uiti ca, indiferent de cat de apropiat il simti tu, nu este stapanul tau si nu are dreptul sa se poarte cu tine ca si cum ai fi proprietatea lui. Prin urmare, ia atitudine de la primele semne de violenta.

O alta femeie
Unul dintre motivele de despartire cel mai des intalnite, amestecul altei femei in cuplul vostru arata cu claritate ca relatia are mari probleme si ca sentimentele lui pentru tine sau gradul de atractie fizica nu mai sunt aceleasi ca in vremurile bune. Sigur ca trebuie sa discutati, sa afli care sunt explicatiile lui ca sa nu te lupti cu aceste semne de intrebare pe viitor, dar trebuie sa stii ca sunt sanse mici sa puteti trece nesifonati din aceasta aventura.

Fara sex, fara afectiune
Profesioniste, femei dure de cariera, pe care nimeni nu le poate insela, daca acestea sunt caracteristicile tale la birou, asta nu exclude nevoia ta de afectiune sau pe cea de a te simti dorita si asteptata noaptea, a doua zi dimineata sau, sa fim sincere, la cele mai multe ore ale zilei. In concluzie, daca mangaierile, sarutarile, glumele de interior pe care le intelegeati doar voi si care va uneau, dar mai ales daca sexul lipseste, exista clar o problema majora in cuplul vostru. Cu fiecare zi care trece frustrarea creste, iar despartirea se apropie.

Lipsa de timp si/sau de interes
Sigur, una e sa aiba un job solicitant si consumator de timp si alta e sa prefere mereu petrecerea timpului liber cu baietii sau cu familia lui decat cu tine. Orice cuplu are nevoie de "quality time alone", indiferent daca e vorba de un hobby comun, o plimbare in parc sau o simpla discutie la o cafea. Daca te simti neglijata in mod repetat, daca ti se pare ca joci tenis cu zidul atunci cand povestesti despre tine si cum ti-a mers azi, poate ar trebui sa ceri schimbarea situatiei. Daca urmarile nu sunt satisfacatoare, sunt sigura ca stii si tu ce e de facut.

Lipsa de incredere
Orice carte de specialitate, dar si orice persoana care are la activ cel putin o relatie serioasa, sustine ca o legatura de acest tip nu poate supravietui fara incredere, mai ales intr-o societate in continua miscare, cu agende pline la orice ora. Prin urmare, daca perechea ta iti reproseaza in mod frecvent lucruri pe care nu le-ai facut, mai mult, daca isi bazeaza suspiciunile pe argumente ale prietenilor sau cunoscutilor, iar pe ale tale nu le ia in seama, e bine sa iti pui niste intrebari legate de sanatatea relatiei voastre. Iar daca ajungi sa te simti supravegheata la fiecare pas, atunci chiar exista o mare problema.

Impunerea deciziilor lui sau incapacitatea de a lua o decizie
Odata cu evolutia societatii si a drepturior acordate fiecarui sex, s-au dezvoltat si mentalitatile, asa ca in prezent nu se mai pune problema puterii totale a barbatului si rolului de axioma a parerilor si deciziilor sale. Totusi, in unele cupluri, inca mai exista problema inegalitatii dintre cei doi membri, asa ca daca ai intotdeauna senzatia ca opinia ta nu conteaza si ca esti doar un executant al ordinelor lui, este clar ca trebuie sa rupi raul de la radacina.
Pe de alta parte, exista situatia diametral opusa, cand responsabilitatea este mereu aruncata pe umerii tai pentru ca el nu poate lua o decizie de unul singur. Problema creste si mai tare cand rezolvarea nu e de competenta ta, de pilda atunci cand ai vrea sa va mutati impreuna, dar el nu este in stare sa se hotarasca daca vrea sau nu. Daca situatia se prelungeste la nesfarsit, exista aceeasi rezolvare de mai sus.

Totusi, cum sa te convingi sa pleci?
De obicei, femeile au probleme in a se desprinde de o relatie pentru ca le e frica de singuratate si pentru ca spera continuu ca mai exista o modalitate de rezolvare pe care nu au incercat-o inca.
Totusi, nimic nu dureaza la nesfarsit, iar relatiile, de cele mai multe ori, nu functioneaza dupa tiparul pasarii Phoenix, deci nu renasc din propria cenusa si nu isi revin miraculos dupa ce au fost distruse. In concluzie, cand lucrurile sunt vizibil si iremediabil afectate, cel mai folositor pentru tine e sa te retragi.
La capitolul "cum?" ai cateva optiuni: ca sa te lupti cu teama de singuratate si de izolare, convinge-te ca te bucuri de sprijinul prietenilor si ai familiei tale, inclusiv de sprijinul financiar, daca latura asta poate fi o problema. Iti va fi mult mai usor asa si vei reusi mai repede sa treci peste tristete. Daca ti-e intr-adevar greu, poti cere chiar ajutorul unui psiholog care sa te consilieze.
Incearca sa iesi mai mult in oras si testeaza-te in societate, cunoaste oameni noi. Vei vedea ca inca poti fi prietenoasa, ca atractivitatea ta ca persoana, nu neaparat ca femeie, nu se dovedeste numai in compania lui.
Adu-ti aminte de toate momentele bune si apoi pune-le in balanta si pe cele rele. Daca ultima categorie atarna mai greu, nu are rost sa murdaresti si amintirile frumoase tarand o relatie pe moarte dupa tine.
In plus, mai asigura-te inca o data ca ai incercat tot ce se poate printr-o ultima discutie. Incearca sa fii cat mai lucida si sa nu cedezi daca tot ce primesti sunt promisiuni de care ai mai auzit si inainte.
Nu in ultimul rand, tine minte, tu esti stapana vietii tale si numai faptele si sentimentele tale te definesc, nu o alta persoana.

0 comments:

Trimiteți un comentariu