Ingrediente
1 dovlecel de marime medie
1 ou
2 linguri de apa minerala
1 lingura de seminte de susan neprajite
4-5 linguri de pesmet
2 linguri faina
hartie de copt
2 lingurite ulei
piper
Mod de pregatire
Dovlecelul se spala foarte bine si se taie rondele. Daca este foarte tanar si cu coaja perfecta, nu se curata. Majoritatea vitaminelor si mineralelor se gasesc in coaja. Nu va fie teama, dupa prelucrarea termica, coaja va avea aceeasi textura si acelasi gust cu restul dovlecelului. Se taie rondele de aproximativ jumatate de cm. grosime se sareaza si se lasa la frigider, intr-un vas acoperit pentru cel putin 30 de minute.
Oul se bate bine impreuna cu apa, uleiul si piperul. Pesmetul se amesteca cu susanul. Acesta din urma, va face crusta formata pe felia de dovlecel mult mai crocanta si aromata. Feliile de dovlecel se scurg bine de zeama pe care au lasat-o, apoi se dau, in aceasta ordine prin faina, prin oul batut si prin pesmetul cu susan. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, sau pana devin aurii.
Se servesc fierbinti cu salata de rosii si ardei.
0 comments:
Trimiteți un comentariu