Femeia si primul pas facut de ea

Te-ai saturat sa fii singura sau iti place un anumit baiat, dar el nu ia initiativa. Ce faci? Viziunea feminista ar spune sa faci tu primul pas si sa il scoti in oras. Traditionalismul acela fermecator, precum si ideea anumitor baieti ca ei sunt cei cu "puterea" intr-o relatie, deci ei trebuie sa duca la bun sfarsit procesul de a "face curte" fetei, ar sugera sa stai in banca ta si sa astepti sa fii invitata, pentru ca daca ii place suficient de tine, o va face. Care este solutia corecta?

Dileme
Adunati in jurul mesei din bucatarie, personajele din serialul Friends dezbat intr-un episod aceasta problema, cand Rachel il place foarte mult pe un client de la magazinul sau, si atat Joey, stereotipul don-juan-ului de o noapte, si prietena ei Pheobe, sustin ca barbatii sunt incantati sa fie scosi in oras de fete, curajul fiind considerat sexy.
Pe de alta parte, multi baieti cred ca fetele trebuie sa respecte tipologia "printesei" care asteapta printul. Le place sa fie cuceritori, uneori este chiar un joc, si se simt nelalocul lor, chiar frustrati cand fata le fura acest rol.
Site-urile de dating nu s-au pus de acord in acest aspect. Sunt multe care trec invitatul baiatului care iti place la categoria greseli, si altele care sustin ca si baietii sunt timizi si ca nu tre sa astepti intotdeauna sa vina el la tine daca iti place cu adevarat, ci sa incerci.

De ce nu ma invita el?
Intrebarea care ne macina insa pe noi fetele este: daca le place, de ce nu fac ei pasul, considerat de data aceasta, firesc?
"As face eu primul pas numai daca as avea ceva semnale din partea lui ca percuteaza. Altfel, daca el se poarta cu mine ca si cum as fi o cunostinta oarecare, sau mai rau, o prietena, as sta in coltul meu," imi spune Irina, 24 de ani, si este raspunsul pe care l-am primit de la majoritatea fetelor cu care am vorbit.
Problema apare tocmai in zona "semnalelor": "ce inseamna semnale? pana la urma, daca e evident ca te place, de ce nu zice nimic?" se intreaba, pe buna dreptate, Andreea.
Un raspuns ar fi timiditatea. Da, si baietii sunt timizi, si chiar mai tare decat fetele uneori. Un altul ar fi nesiguranta - ti-a trecut prin cap ca poate nici el nu stie cum te simti tu vizavi de el, ca poate nu esti suficient de clara in propriile tale semnale si el nu are suficient curaj sa te intrebe?
In plus, exista baietii care s-au saturat la un moment dat sa joace acest joc, sa fie ei cei care au mereu initiativa, si cateva esecuri sunt suficiente sa ii dea inpoi de la o noua incercare. Au nevoie tocmai de o fata indrazneata.

Ce sa faci
Nu exista retete si texte pentru asta. Totul trebuie sa fie firesc si sa se potriveasca acelui context in care te afli. Aici nu vorbim de agatatul unui baiat in club de distractie, ci de un baiat dintr-un anturaj mai mult sau mai putin apropiat de tine care iti place, si cu care, eventual, nu vrei sa strici relatiile daca se dovedeste ca nu puteti fi mai mult decat amici. Asa ca trebuie sa fii relaxata, sa iti amintesti situatiile in care ai fost fermecatoare si sa te insipiri din ele, sa treci peste timiditate dar sa nu uiti ca de multe ori, fastaceala si emotiile pot fi foarte dragute, si sa te gandesti cum ti-ar placea tie sa fii abordata, pentru ca nu vei sti niciodata sigur cum i-ar placea lui, si aceasta este singura modalitate in care poti incerca.
Nu ai pana la urma nimic de pierdut. Daca este genul de baiat care prefera sa fie el cel care conduce, atunci probabil ca te-ar fi invitat el pana acum, deci faptul ca te refuza nu trebuie sa te descumpaneasca prea tare. Nu erati potriviti. Daca nu te poate vedea mai mult decat ca pe o amica, atunci vei trece peste stanjeneala de moment si veti ajunge probabil chiar mai buni prieteni si veti rade la o bere despre acest moment in viitor. Si daca accepta...ai pornit ceva, care poate sau nu sa functioneze. Dar asta e un alt capitol.

0 comments:

Trimiteți un comentariu