Evita balonarea de Sarbatori

Baloanarea este consecinta unei alimentatii incorecte. Durerile abdominale si gazele din corp, sunt primele simptome ale acestui disconfort.

Ce trebuie sa eviti:
Legume care fermenteaza: boabele de soia, fasole porumb, cartofii, acestea ingreuneaza degradarea oligoglucidului producând, la unele persoane balonare si exces de gaze abdominale.

Fructe care fermenteaza: merele, prunele smochinele, curmalele, dar si dulceturile si mierea in exces.
Lactate.
Dupa ce consumi lactate si ai crampe abdominale, diaree, balonare este clar ca ai intoleranta la lactoza.Pentru a inlocui calciu din lapte, poti lua vitamina D si calciu.

Bauturi carbogazoase: Gazele din bauturi blocheaza tubul digestiv, provocand o dilatare a peretilor stomacului si a intestinelor, urmata de o senzatie de tensiune si inflamare abdominala.

Guma de mestecat te umfla din cauza ca in momentul in care mesteci inghiti si cantitati mari de aer, care se duc direct in stomac. Guma care contine indulcitori artificiali poate determina balonare, deoarece organismul ii respinge, provocand gaze.

Ce trebuie sa faci:

Ca sa scapi de balonare este recomandat sa consumi cel putin opt pahare de apa plata pe zi.
De asemennea, este recomandat sa mesteci bine alimentele, ca sa nu mai pui stomacul "sa munceasca", foarte mult, si sa-ti creeze reactii neplacute.
Carbunele medicinal este un remediu eficient impotriva "umflarii", deoarece absoarbe gazele intestinale.

0 comments:

Trimiteți un comentariu