Afla cum sa cureti pensulele de machiaj

Intrucat pensula intra in contact direct cu tenul tau, este necesar ca ea sa fie mereu curata, pentru a evita posibile iritatii ale pielii.
Anumite brand-uri cosmetice au pe piata produse special destinate curatarii si mentinerii pensulelor pentru machiaj, insa daca nu vrei sau nu iti permiti un asemenea produs, iti poti face chiar tu unul, la tine acasa.

Dilueaza o lingurita de sampon, intr-un pahar de apa si lasa pensula in paharul respectiv pentru cateva minute.
Vei observa cum toate resturile de produse de machiaj se vor dizolva in apa. Daca ti se pare ca parul s-a curatat prea bine, poti schimba apa, si repeta operatiunea. Apoi lasa pensula sa se usuce, natural, pe un servetel de hartie.
O solutie de apa si otet este si ea de folos, pentru a curata si dezinfecta parul pensulelor pentru machiaj. Amesteca o masura de otet cu doua masuri de apa calda si lasa pensula in acest mixt.
Produsele de demachiat poti fi, de asemenea, folosite pentru igienizarea pensulelor. Daca ele inlatura machiajul de pe fata, pot inlatura si restul de produs de make-up de pe o pensula.
In ultima instanta si ca masura de urgenta, poti folosi servetele demachiante.
Recomandarea specialistilor este ca toate pensulele pentru machiaj, pe care le folosesti in mod curent, sa fie curatate cel mult la doua saptamani.

0 comments:

Trimiteți un comentariu