Epilarea definitiva

Metodele de epilare definitiva actioneaza prin distrugerea radacinii firelor de par si protejarea pielii in acelasi timp, de aceea necesita sa fie facute de persoane specializate. Epilarea cu laser, cea cu ajutorul luminii intens pulsate sau electroliza sunt metode de reducere a pilozitatii pe termen lung, numite si metode definitive, cu toate ca, in acceptiunea stricata a termenului, doar ultima dintre acestea este defapt definitiva.


Epilarea cu laser
Epilarea cu laser este cea mai populara metoda de indepartare a parului nedorit pe termen lung si poate fi folosita pe aproape orice suprafata a corpului si orice tip de piele sau par (mai putin parul alb sau gri). Laserul foloseste principiul selectiv al fototermolizei iar energia laser are ca tinta pigmentul firului de par, pe care il distruge fara a afecta epiderma.
Procedura nu este dureroasa iar pentru indepartarea eficienta si durabila a parului este nevoie de mai multe sedinte, efectuate la intervale regulate de timp. Printre avantajele epilarii cu laser se numara faptul ca metoda nu lasa urme sau cicatrici, nu schimba culoarea tegumentelor, pot fi tratate suprafete mari intr-o singura sedinta, timpul de efectuare este relativ redus
si nu exista alte efecte secundare in afara inrosirii sau iritarii locului epilat, care va dispare insa in scurt timp.

Epilarea definitiva cu IPL
Epilarea cu IPL functioneaza prin fototermoliza, astfel prin descarcare intensa de energie la nivelul firului de par, acesta este distrus si cresterea lui este impiedicata.
Epilarea folosind lumina intens pulsata este eficienta pe orice suprafata a corpului, fiind cu atat mai mare cu cat firul de par este mai pigmentat. Procedura nu este dureroasa, se pot simti doar usoare intepaturi, in timpul unei sedinte pot fi tratate suprafete extinse iar riscul de cicatrici si modificari pigmentare este minim. In functie de zona tratata si tipul pielii, respectiv cel al firelor de par, este nevoie de un numar de pana la 8 sedinte efectuate la interval de cateva luni.

Epilarea definitiva prin electroliza
Electroliza este considerata de specialisti singura metoda care te scapa definitiv de parul nedorit, in adevaratul sens al cuvantului. Procedura este mult mai dureroasa comparativ cu celelalte doua metode de epilare pe termen lung, necesita foarte mult timp pentru ca este migaloasa si din aceste motive nu poate fi aplicata decat pe suprafete mici.
Metoda epilarii prin electroliza consta in introducerea unui ac foarte fin, prin care trece curent electric de slaba intensitate, la radacina firului de par care este astfel distrusa. Deoarece procedeul presupune multa indemanare, este nevoie de personal calificat in acest sens, rezultatele obtinute depinzand si ele de acest lucru.
In cazuri destul de rare metoda poate lasa cicatrici si are ca reactii adverse umflarea si inrosirea pielii sau modificari de pigmentare, de aceea aplicarea unor lotiuni calmante si cicatrizante dupa interventie este deosebit de benefica.

0 comments:

Trimiteți un comentariu