Lamai 36 calorii

Lamaia este fructul arborelui Citrus limon. Ea este foarte des intilnita in alimentatie, in cosmetica si in practica farmaceutica datorita diferitilor compusi chimici pe care ii contine. Lamaia reprezinta un exemplu in care granita dintre aliment si remediu este foarte putin vizibila.

Cum se pastreaza:
-Lamaile puse intr-o punga de plastic si baga-te la frigider se pastreaza pana la 6 saptamani. Daca aveti multe lamai si nu vreti sa se strice, stoarceti-le si puneti-le la inghetat in forma pentru cuburi de gheata, cuburile mai apoi le puneti intr-o punga de plastic. Sucul proaspat stors se pastreaza pana la 4 luni.

Beneficii pentru sanatate
-pentru intretinerea pielii mainilor (zeama), carora le reda culoarea si supletea
-previne formarea ridurilor in cazul tenurilor grase
-pentru pistrui se prepara un amestec din 200 g de otet de 9 grade si coaja de la doua lamai, se lasa sa se macereze timp de sapte zile (coaja este maruntita). Cu acest preparat se ating apoi pistruii de pe fata sau negii de pe maini de doua ori pe zi. Tot pentru pistrui se dizolva sare in sucul de lamaie si se aplica, iar cu lichidul rezultat se fac lotionari scurte sau se ating negii
-uleiul din coaja lamailor reda culoarea pielii mainilor, patata cu sucuri de fructe sau de zarzavaturi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu