Portocale 47 calorii

Portocalul dulce (Citrus sinensis) este un arbore fructifer din genul Citrus, care face parte din familia Rutaceae. Este vorba despre un arbore de marime mijlocie, dar in conditii optime poate ajunge la 13 m inaltime, are coroana mare, rotunda sau piramidala, cu frunze ovale de 7-10 cm cu margine dreapta si ramuri care uneori au spini mari de 10 cm. Florile sunt albe parfumate, care apar izolat sau in buchet. Fructul este Portocala dulce.


Tipuri:
- Navel: Acest soi de portocale, isi dezvolta in interior o alta portocala, la baza portocalei initiale. Cea de-a doua portocala se formeaza ca un geaman pentru prima, compusa din segmenete mai mici imbinate in coja portocalei mai mari. In exterior, portocala mai mica si nedezvoltata, arata ca o formatiune crescuta la capatul fructului, similara cu ombilicul uman.
-Valencia: Portocalele Valencia sunt unele dintre cele mai dulci portocale, folosite in special pentru sucul de portocale. Se coc foarte tarziu si de aceea reprezinta o varietate foarte folosita atunci cand Portocalele Navel nu mai sunt de sezon. Din acest motiv, portocalele au fost alese sa fie mascota originala a 1982 FIFA World Cup, care s-a tinut in Spania.

Cum sa le pastrezi:
- Portocalele, pot fi pastrate fie la temperatura camerei fie la frigider, in functie de preferintele dumneavoastra. Se vor pastra aproximativ doua saptamani cu oricare dintre metode si isi vor mentine aproape acelasi nivel de vitamine. Cel mai bine se pastreaza libere decat intr-o punga de plastic, deoarece o data expuse la umiditate pot prinde cu usurinta mucegai.
- Si sucul de portocale proaspat stors se poate pastra pentru mai incolo. Se pune sucul de portocale in tavita pentru cubui de gheata pana cand ingheata si apoi se pun cuburile in pungi de plastic in congelator.

Beneficii pentru sanatate
-ajuta pentru ameliorarea febrei
-boli ale oaselor si dintilor
-boli ale copiilor: previne scorbutul si rahitismul si ajuta la crestere
-boli ale inimii
-expectoratie grea
-tratarea acneei si a cosurilor

0 comments:

Trimiteți un comentariu