Intalnirile rapide

Barbatii si femeile, care se inscriu in prealabil la organizatori, oferindu-si datele pentru ca acestia sa ii plaseze in grupe de varsta, se muta prin rotatie astfel incat sa se intalneasca fata in fata, fiecare cu fiecare, pentru un interval care variaza, in functie de eveniment, intre 3 si 8 minute.
La finalul fiecarui interval, organizatorul suna un clopotel si trebuie ca tu, sau partenerul, sa se mute. La sfarsit, participantul da o lista organizatorilor cu cei pe care i-a simpatizat, pentru a i se oferi informatii de contact.
Evenimentele costa. Recent, acestea au aparut si in Romania. In Bucuresti se organizeaza deocamdata doar petreceri cu speed dating, care functioneaza pana la urma pe aceleasi reguli. Anul trecut functiona un blog, speedydatinginbucuresti.wordpress.com, legat de un eveniment de speed dating care se desfasura la clubul Silver Church in fiecare sambata dupa-amiaza. Taxa de intrare era de 50 de lei, iar accesul se facea pe baza buletinului de identitate. Grupul maxim nu putea depasi 20 de persoane. Ulterior, datele tale, pe care completai inainte, ajungeau la cel care te-a placut, si el te putea suna. Cine stie, poate era chiar "the one".

Avantaje si dezavantaje
In primul rand, este distractiv. Este o activitate sociala oarecum ciudata, dar e foarte amuzant si interesant sa vezi cum se "vand" oamenii in cateva minute, sau cum o faci chiar tu - ce consideri ca este important sa se stie despre tine. Un fel de CV rostit cu un zambet fermecator.
In al doilea rand, nu risti sa fii refuzat "in fata", iar sansele sa te placa cineva, dintre toti oamenii de acolo, sunt mari, asa ca vei pleca probabil cu cel putin un nr. de telefon sau vei primi tu un telefon de la un admirator ulterior.
De asemenea, nu esti nevoita sa stai, ca la un blind date, fata in fata cu o singura persoana multe timp. Vezi multe chipuri si asculti multi oameni, apoi selectezi.
In plus vei cunoaste oameni din diverse sfere, de diferite tipuri, ceea ce nu ai face in mod natural.
Evident, exista aspecte negative. Principalul este ca nu poti cu adevarat sa cunosti un om in doar cateva minute, nici macar cat sa iti faci o impresie daca iti place sau nu. Nu e ceva realist si de aceea e greu sa o iei in serios. S-ar putea sa fie frustrant sa nu poti spune tot ce vrei despre tine, sa nu poti flirta cu adevarat, printr-o comunicare non-verbala eficienta, si sa nu fii relaxata. Este un proces fortat. Pe de alta parte, nu poti sa stii niciodata. Daca nu te alegi cu iubitul perfect, posibilitatea sa iti faci un amic este destul de mare.

0 comments:

Trimiteți un comentariu