Retete culinare: Prajitura cu branza si mandarine

Ingrediente:
-500 gr branza de vaci
-2 doze mici de mandarine
-2 mandarine proaspete
-2 pachetele de zahar vanilat
-2 plicuri budinca vanilie

-160 gr zahar
-1 vf sare
-4 oua
-1 lingurita praf copt
-piscoturi
-ciocolata amaruie cu aroma de portocala

Mod de preparare
Mandarinele din doza se pun la scurs. In lipsa de mandarine proaspete, pastrati zeama de la compot pentru a inmuia piscoturile. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de la mandarine. Se adauga branza, se mixeaza mai departe. Amestecati praful de budinca cu praful de copt, presarati peste amestecul de branza, mixand constant. Se unge o tava si se tapeteaza cu putin gris. Se toarna jumatate din aluat in tava, dupa care se aseaza feliutele de mandarine deasupra. Pastrati vreo 20 de feliute pentru decor. Turnati si jumatatea cealalta de aluat peste, si dati la cuptorul incins la 180 -190C timp de 40-45 minute. Se lasa la racit. Dintr-o mandarina se taie feliute subtiri pentru decorat, iar din restul bucatilor stoarceti sucul si treceti piscoturile pe ambele parti prin el. Aranjati piscoturile inmuiate peste prajitura rece. Cu feliutele subtiri de mandarina si cele ramase din compot, se decoreaza dupa fantezie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu