Mandarine 53 calorii

Mandarinul ar trebui sa fie mult mai mic sau egal in inaltime cu portocalul dulce, depinzand de varietate. Mandarinele sunt turtite, coaja este de culoare portocaliu deschis si portocaliu-rosu atunci cand sunt coapte, iar bucatile pot fi usor detasate intre ele. Semintele sunt mici si ascutite la un capat. Mandarinele se mananca pur si simplu, sau se folosesc pentru salate, budinci sau prajituri. Foarte putine tipuri pot fi conservate in sirop. Uleiul care iese din coaja este folosit pentru lumanari cu miros, gelatine, inghetate, guma de mestecat, etc. Esenta acestui ulei este folosita si in bauturile racoritoare sau alcoolice.


Tipuri
-Satsumas: Acest soi are o calitate constanta in regiunile unde iernile sunt foarte reci si verile foarte fierbinti. Fructul este de marime mica si medie si are o forma sferica, nu are seminte (intre 0 si 6 seminte maxim).
-Nova: Este un soi dulce, zemos si fara seminte care se curata foarte usor. Recolta se face dupa decembrie si fructele ar trebui culese atunci cand sunt coapte, pentru ca daca nu exista posibilitatea ca acestea sa se strice in copac.
Beneficii pentru sanatate
-ajuta la echilibrarea sistemului nervos central
-efecte benefice asupra ficatului
- sunt antiinfectioase datorita cantitatii mari de vitamina C

0 comments:

Trimiteți un comentariu