Ceapa 37 calorii

Ceapa provine din regiunile de stepa din Asia centrala si de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultura, cultivata ca planta medicinala, condiment si ca leguma.
Tipuri:
-Galbena: soi de ceapa foarte uscat cu o aroma foarte accentuata de ceapa. Este alba la interior iar la exterior este galben-maroniu. Are un gust pregnant de ceapa si este foarte potrivita pentru feluri de mancare cum ar fi Supa Frantuzeasca de Ceapa.

-Rosie: acest soi are coaja rosie si interiorul rosu cu alb. Acest soi de ceapa este mediu spre mare si are un gust dulce.
-Alba: o ceapa uscata si cu gust dulce. Este folosita de regula in mancarurile mexicane, sau ca si condiment pentru alte mancaruri.

Cum se pastreaza:
-Ceapa dulce prefera un mediu racoros dar nu foarte rece, temperaturi intre 50 si 55 grade F, cu o umiditate relativa. Din acest motiv, nu este recomandat ca ceapa sa fie tinuta la frigider. Cu toate acestea Comitetul Vidalia de ceapa este de parere ca ceapa dulce impachetata individual intr-o foita de metal poate rezista pana la un an in frigider. Daca ceapa prezinta urme de muguri, acestia trebuie taiati si ceapa folosita imediat.

Beneficii pentru sanatate:
-pentru imbunatatirea auzului, inainte de culcare se incalzeste o bucatica de ceapa, se introduce adanc in ureche, invelita in tifon si se scoate abia dimineata
-febra poate scadea daca puneti in urechi, pe timpul noptii cate o bucata de ceapa, invelita in tifon
-la lovituri si intinderi de ligamente se amesteca ceapa taiata marunt cu zahar, se pune pe un servetel si se leaga la locul afectat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu