Dieta Hay

Regula de baza a dietei
Evitarea amestecarii alimentelor care contin proteine cu alimentele care contin amidon, in cadrul aceleiasi mese.De exemplu: carne ( proteine) fara cartofi (amidon); pastele (amidon) fara branza (proteine). Atentie! Nu trebuie sa mananci decat dupa 3 ore de la prima masa. Daca te hotarasti sa folosesti aceasta dieta trebuie sa ai in vedere ca fiecare masa sa contina proteine si alimente ‘’neutre” sau amidon si alimente “neutre”.

Iata ce alimentele “neutre” poti folosi pentru gustarile proteice: toate legumele (cu exceptia celor mentionate in grupul celor cu amidon), nucile, untul, samantana, branza topita, galbenusul de ou, uleiul de floarea soarelui, masline, susan, lintea, mazarea. Pentru produsele care contin amidon poti folosi; fasolea, nautul (dar nu si soia) toate semintele, stafidele, mierea, siropul de artar, (iaurtul si laptele au un continut scazut de proteine si pot fi folosite in combinatie cu alimente care contin amidon).
Iata cateva exemple de alimente proteice pe care le poti folosi pentru aceasta dieta : carnea rosie, carnea de pasare, pestele si crustaceele, ouale, fructele (cu exceptia celor cu amidon) alune, soia, tofu, laptele, iaurtul, brazeturile (fara branza toita si ricotta) vinul si cidrul.
Alimente care contin amidon: cartoful, porumbul, painea, fainoasele, prajitura, ovazul, graul, orzul, orezul, meiul, secara, fructele dulci, perele coapte , bananele, mango, smochine, strugurii dulci, berea, pastele, dovlecul.
Alte reguli
Amesteca alimentele din lista proteinelor cu orice din lista alimentelor neutre. La fel este si in cazul alimentelor cu amidon.
Amesteca vegetalele crude cu fasolea sau linte
Legumele ,salatele si fructele constitue baza dietei
Proteinele, amidonul, si grasimile trebuie consumate in cantitati mici
Consuma doar grau incolti;
Fructele trebuie sa le consumi separat de celalalte alimente, la micul dejun
Nu consuma alimente rafinate (ex: painea alba, paste albe, orez alb) foloseste-le pe cele intregrale(paste integrale,painea integral, orez brun)
In loc de zahar incearca sa folosesti mierea, dar in cantitati mici.
Nu consuma bauturi alcoolice sau cu cofeina
Nu consuma lichide inainte de masa sau dupa masa
Incearca sa consume numai carne de peste sau de pui.

0 comments:

Trimiteți un comentariu